Un bărbat din Galaţi a murit din cauza caniculei. Alte 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 60 de ani a fost găsit astăzi fără viaţă în faţa blocului unde locuia. Medicii SMURD nu au putut decât să constate decesul.

Medicii SMURD Galaţi au fost chemaţi astăzi să acorde asistenţă medicală unui bărbat de 60 de ani, care fusese găsit fără suflare în faţa blocului unde locuia, cel mai probabil din cauza căldurii excesive. Bărbatul suferise un stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l resuscita.

Alte 12 persoane, cu vârste între 23 şi 90 de ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale pe fondul caniculei care afectează de câteva zile Galaţiul. Oraşul se află sub cod portocaliu de caniculă până sâmbătă.

Autorităţile locale au luat o serie de măsuri pentru a ajuta populaţia. Primăria Galaţi a precizat că vineri şi sâmbătă (4-5 august 2017) vor fi redeschise cele opt puncte de prim-ajutor din oraş, ca urmare a atenţionării de „cod portocaliu de caniculă”, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Acestea sunt dotate cu aer condiţionat, apă potabilă şi pahare de unică folosinţă. Asistenţa medicală la fiecare punct de prim ajutor va fi formată din doi asistenţi medicali angajaţi ai Serviciului de Asistenţă Medicală ai municipiului Galaţi, în intervalul orar 11,00 – 16,00.

Punctele de prim-ajutor sunt în următoarele locuri din oraş: Magazinul Market (incinta Winmarkt – fost Billa 4); Magazinul Carrefour Potcoava de aur, Magazinul Carrefour Micro 19;  Magazinul Supeco Micro 39 C; Kaufland 2 - Micro 40; Galaţi Shopping City; Piaţa centrală - Hala Legume-Fructe; Ţiglina I – Hala Legume- Fructe.

Pentru zilele caniculare, Primăria municipiului Galaţi a pregătit, prin Serviciul Public Ecosal, intervenţiile pentru stropirea străzilor în intervalul orar 06,00 – 22,00.  

Programul de funcţionare al celor 18 fântâni arteziene este de luni până duminică în intervalul orar 10,00 – 21,00/22,00.  Cetăţenii municipiului Galaţi au la dispoziţie şi 44 de cişmele amplasate în parcuri, staţii de autobuz şi intersecţii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite