Avertizare meteo de ceaţă în judeţul Iaşi. Cum conduci în condiţii de vizibilitate redusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Prefecturii Iaşi au transmis că marţi, 13 noiembrie, în prima parte a zilei, judeţul este sub avertizare meteo.

Potrivit prefectului Marian Şerbescu, judeţul Iaşi este sub avertizare meteo cod GALBEN de ceaţă. Avertizarea este până la ora 11.00. „Se aşteaptă scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, iar izolat chiar sub 50 de metri, cu precădere în zona de nord-vest a judeţului“, a transmis oficialul.

Poliţiştii de la Rutieră recomandă şoferilor să circule cu prudenţă şi să adapteze viteza de mers la condiţiile din trafic. De asemenea, oamenii legii spun că aceştia trebuie să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică. În mers trebuie să păstreze o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să folosească semnaliazarea corespunzătoare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite