Avertismentul unui primar în plină criză de COVID-19: „Nu primiţi măşti de la necunoscuţi, ar putea fi otrăvite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Bălan, primarul comunei Bârnova, judeţul Iaşi  Foto Facebook
Mihai Bălan, primarul comunei Bârnova, judeţul Iaşi  Foto Facebook

Primarul unei comune din judeţul Iaşi a postat pe pagina sa de Facebook un anunţ prin care le atrăgea atenţia localnicilor să nu primească măşti de la persoane pe care nu le cunosc, pentru că acestea ar putea fi otrăvite.

Localnicii comunei Bârnova, din judeţul Iaşi, au fost sfătuiţi, prin intermediul unei postări pe Facebook, să nu primească măşti de protecţie de la persoane necunoscute. Avertimentul l-a făcut chiar primarul comunei, Mihai Bălan. În semnalul de alarmă tras în urmă cu o săptămână pe propria sa pagină de facebook, primarul Bălan spunea că unele măşti pot fi otrăvite. Acesta ar fi noul mod prin care acţionează hoţii. 

„Sunt persoane care merg din uşă pentru a împărţi măşti de protecţie. Aceste persoane vor afirma că este o iniţiativă nouă din partea administraţiilor locale, însă nu este adevărat. Vă rog să aveţi mare grijă, deoarece modul în care acţionează este de a vă ruga să vă puneţi masca pentru a vedea dacă vi se potriveşte, iar aceste măşti sunt stropite cu chimicale care induc leşinul. Dacă veţi cădea pradă acestor manevre oribile, aceste persoane vă vor jefui. Vă rog să nu acceptaţi măşti de la străini. Este un moment critic şi oamenii sunt disperaţi, rata criminalităţii probabil va creşte în următoarea perioadă", a scris pe contul său de Facebook Mihai Bălan, primarul comunei Bârnova. 

Între timp, postarea de pe pagina de Facebook a primarului de Bârnova a fost ştearsă. În cursul zilei de marţi, 14 aprilie, primarul Mihai Bălan a confirmat pentru „Adevărul” că a făcut acest anunţ. Întrebat dacă au fost astfel de cazuri în comună, primarul a negat şi a declarat că anunţul a fost făcut preventiv. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite