Au dat gogoşarii şi castraveţii pe cânepă indiană. Ce se întâmplă cu italienii şi spaniolii care cultivau canabis în judeţul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ziaruldeiasi.ro
FOTO ziaruldeiasi.ro

Străinii cultivau droguri lângă cea mai vestită mănăstire din judeţul Iaşi - Hadâmbu. Au închiriat şi o casă într-un sat din judeţ, prezentându-se ca fiind „investitori în legumicultură”.

Magistraţii din Iaşi au decis ca Tommaso Nicolato, Luigi Vono şi Gonzales Angel Vargas să rămână după gratii pentru trafic de droguri. Curtea de Apel Iaşi a respins ca nefondate apelurile celor trei. 

Cei doi italieni şi un spaniol cumpăraseră în aprilie 2018 un teren de 1 hectar în comuna ieşeană Mironeasa. L-au împrejmuit şi au construit acolo magazii şi trei solarii, potrivit Ziarului de Iaşi. 

Au închiriat şi o casă în sat, prezentându-se ca fiind investitori în legumicultură. Cercetările efectuate de poliştii din Iaşi au scos la iveală faptul că în loc de gogoşari şi castraveţi cei trei au cultivat cânepă indiană. Sătenii erau angajaţi cu ziua în cadrul afacerii străinilor.  

Poliţiştii au confiscat 15 kg de canabis, iar în sere au găsit toată aparatura necesară pentru stimularea creşterii plantelor. 

Trimişi în judecată în faţa Tribunalului, Tommaso Nicolato şi Luigi Vono au fost condamnaţi la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de droguri, iar Gonzales Angel Vargas a primit o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni de închisoare. Sentinţa a rămas definitivă prin decizia Curţii de Apel Iaşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Incidentul Ever Given: De ce a eşuat nava în Canalul Suez? Autorităţile egiptene evocă o nouă posibilă cauză

Un pieton a fost înjunghiat de mai multe ori de un şofer. Acesta s-a enervat că bărbatul traversa prea încet strada

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite