Asfalt electoral turnat în timpul campaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O stradă din Târgu Frumos care nu fusese niciodată refăcută a fost asfaltată săptămâna trecută
O stradă din Târgu Frumos care nu fusese niciodată refăcută a fost asfaltată săptămâna trecută

Edilii din mai multe localităţi ieşene promit înainte de alegeri că vor băga bani grei în drumuri.

Planurile pentru asfaltarea drumurilor din localităţile judeţului Iaşi au „înflorit" în plină campanie electorală. Primarul din Târgu Frumos, Gheorghe Tătaru (UNPR), s-a grăbit să refacă străzi care nu au văzut niciodată vreo fâşie de asfalt.

VIDEO Inaugurare electorală pentru pasajul Hala Centrală. Cu trei zile înainte de alegeri s-a tăiat panglica FOTO

Edilul susţine că va reuşi să asfalteze 13 străzi din oraş până la sfârşitul anului, lucrări pentru care a contractat un împrumut de 4 milioane de lei. Investiţia în asfaltul care se vrea unul „minune" se ridică la 5 milioane de lei. Tehnica cerută de primărie este una mai ieftină şi presupune „folosirea unui amestec inovativ din agregate minerale şi liant compozit ciment-polimer fără adaos de apă".

Împrumut pentru asfaltul „minune"

„Compoziţia materialelor folosite este mai rezistentă decât asfaltul. Costă şi cu 20% mai puţin decât varianta clasică. Cel mai important lucru este că firma câştigătoare va da o garanţie de şapte ani", a spus primarul. Pentru aceste lucrări, primăria Târgu Frumos a luat un împrumut de la bancă. „În trei luni ar trebui să terminăm tot. Astfel, până la sfârşitul anului vom avea străzi noi. Am vrut să sa-tisfacem această nevoie de străzi reabilitate în Centru şi în cartierul nou", a mai spus Tătaru.

Pe de altă parte, cu alte fonduri, mai multe străzi din oraşul Târgu Frumos au fost asfaltate în plină campanie electorală. „Strada asta era numai piatră. De 20 de ani nu au pus o bucată de asflat aici, iar acum, la alegeri, s-au gândit să o facă. Măcar dacă o asfaltau cum trebuie, dar e vălurită şi bălteşte apa", a spus Adina Ionescu, localnic din Târgu Frumos.



Îngraşă porcul în Ajun

Alte lucrări vor fi făcute în această perioadă şi în comuna ieşeană Tătăruşi. Edilul Valentin Iosub a anunţat modernizarea a două drumuri comunale cu 3,42 de milioane de lei. Astfel, comuna cu 6.000 de locuitori va avea 8,8 kilometri de drumuri asfaltate.

În campanie s-au grăbit să anunţe licitaţii şi oficialii din Podu Iloaiei. Primăria va repara trei străzi din oraş cu 177.000 de lei. În această perioadă, primarii de comune din judeţ nu se îngrijesc doar de drumurile din comunităţi. În Ţigănaşi vor fi lucrări de la reţeaua de canalizare ape uzate şi vor fi făcute reparaţii capitale la Şcoala cu clasele I-VIII „Costache Antoniu", iar Podu Iloaiei investeşte în terenuri de joacă.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Iaşi despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite