Aparatură ultraperformantă pentru tratarea copiilor din Moldova care suferă de boli de inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de copii din Iași
Spitalul de copii din Iași

Secţia de Cardiologie Pediatrică a Spitalului de Copii „Sfânta Maria" a fost dotată cu un ecocardiograf de ultimă generaţie în valoare de 40.000 de euro.

Diagnosticarea şi monitorizarea copiilor care suferă de boli de inimă va fi mult mai uşor de realizat datorită ecocardiografului performant de ultimă generaţie cu care a fost dotată zilele trecute Secţia de Cardiologie Pediatrică a Spitalului „Sfânta Maria" din Iaşi.

Astfel, micii pacienţi din cele opt judeţe ale Moldovei, chiar şi nou-născuţii, care suferă de afecţiuni cardiace, inclusiv malformaţii congenitale, vor beneficia de examinări ecografice cardiace extrem de precise atunci când se prezintă la spital.

Iaşi: Copiii luptă cu moartea printre igrasie şi toalete defecte la Spitalul „Sfânta Maria“ (FOTO şi VIDEO)

„Acest aparat performant care permite realizarea de examinări ecografice tuturor pacienţilor de vârstă pediatrică, inclusiv nou-născuţilor, vine să susţină efortul medicilor de a realiza un act medical de înaltă calitate în Spitalul «Sfânta Maria»", spune Valentin Munteanu, managerul unităţii medicale.

Bani alocaţi de CJ

Ecocardiograful de ultimă generaţie a costat 40.000 de euro, bani acordaţi de Consiliul Judeţean Iaşi, în subordinea căruia se află spitalul.

Sală de operaţii a gravidelor, blocată cu aparatură veche FOTOGALERIE

Iaşi: Aparatul de sterilizare de la Maternitatea „Elena Doamna“ care a zăcut doi ani în curte va fi dat în funcţiune

„Ne bucurăm că împreună cu Consiliul Judeţean Iaşi, care a răspuns prompt solicitării noastre şi a finanţat integral achiziţionarea acestui aparat, putem creşte standardul îngrijirilor medicale pentru micuţii noştri pacienţi şi sperăm într-o continuitate a acestor acţiuni comune pentru dotarea Spitalului de Copii cu aparatură medicală de ultimă generaţi", a mai spus Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria" Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite