Angajat la Aeroportul Iaşi: „Pasagerii avionului care a intrat într-un mistreţ au fost la doi metri de catastrofă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion pe Aeroportul Internaţional Iaşi
Avion pe Aeroportul Internaţional Iaşi

Martorii incidentului de joi seară, când avionul Bucureşti-Iaşi a fost lovit de un porc mistreţ în momentul aterizării pe pista de la Iaşi, spun că păţania se putea transforma într-o tragedie aviatică.

UPDATE Accident pe Aeroportul Iaşi. Un porc mistreţ a pus în pericol viaţa pasagerilor din avionul de Bucureşti FOTOGALERIE, VIDEO

Martorii povestesc că incidentul putea fi o adevărată catastrofă dacă mistreţul lovea aeronava cu 2 metri mai la stânga.

„Mistreţul putea lovi roata de bord, ceea ce înseamnă că partea din faţă a avionului s-ar fi prăbuşit şi din cauza vitezei şi-ar fi continuat aterizarea polizând pista. Sigur ar fi luat foc bordul, iar în cazul acesta un sfert dintre pasageri ar fi murit sau s-ar fi rănit foarte grav", a mai spus unul dintre angajaţii aeronavei. 

Astfel, la o viteză a aeronavei de 150 de kilometri la oră, cei 68 de pasageri care se aflau în avionul de tip ATR 72-500 puteau fi grav răniţi din cauza animalului care a ieşit în calea cursei. 

În timp ce pista Aeroportului Iaşi este populată de iepuri, vulpi, maidanezi şi porci mistreţi, iar pasagerii rămân îngroziţi de condiţiile din hala de la Iaşi, supraaglomerată, cu fisuri în tavan şi resturi de ţigară pe pistă, şefii Consiliului Judeţean pierd vremea în dezbateri.

Gropi şi maidanezi la Aeroportul Iaşi

„Incidentul de la Aeroport era previzibil. Am remarcat riscul de foarte mult timp. Trebuie să înconjurăm Aeroportul pentru că ei au înconjurat partea de pădure, dar cealaltă, nu şi există riscul ca animalele să vină pe pistă şi să pună în pericol viaţa pasagerilor. Vom ruga vânătorii din Iaşi să cureţe Aeroportul de animale. Cu iepurii este mai greu de îndepărtat,dar nu există risc atât de mare", a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite