Ameninţări cu moartea în faţa Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopii Adrian şi Costel Corduneanu ar fi zis că vor „avea grijă“ de cel care le-a ucis fratele vitreg.

Adrian şi Costel Cordunenau ar fi ameninţat cu moartea la începutul lunii septembrie, în sediului Secţiei V de Poliţie, unde au fost chemaţi să identifice corpul lui Răzvan Hotin. Acesta a fost înjunghiat mortal de o rudă a concubinei lui.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au susţinut într-o sesizare trimisă Tribunalului Maramureş, acolo unde sunt judecaţi Cordunenii pentru spălare de bani, înşelăciune şi şantaj, că cei doi fraţi au venit în faţa instituţiei împreună cu mai mulţi membri ai familiei.

„Să ai arme mai bune“
Au purtat discuţii cu privire la decesul lui Hotin Răzvan afirmând că dacă te întâlneşti cu duşmanul trebuie să fii pregătit, să ai arme mai bune, maşini mai tari şi oameni mai buni şi mai mulţi pentru a face faţă oricărei situaţii. Ar fi fost mai bine ca Hotin Răzvan să-l fi omorât pe agresor şi făcea 15 ani de închisoare, decât la doi metri în pământ“, se precizează în sesizarea oamenilor legii. În acelaşi document se arată că liderul clanului Corduneanu şi fratele său Adrian au promis că vor „avea grijă“ de criminal.

Citiţi şi:

Costel Corduneanu, de la sportiv de top la cap al lumii interlope

Interlopul Costel Corduneanu a fost eliberat

„Au susţinut că nu-i va fi bine autorului omorului oriunde s-ar afla, nu va avea viaţă bună în puşcărie“, se precizează în document. Pentru că nu ar fi respectat obligaţiile impuse de instanţa care a decis să-i pună în libertate, în luna martie s-a propus rearestarea celor doi fraţi. Tribunalul Maramureş a decis pe 27 septembrie să-i aresteze pentru 30 de zile. Aceştia au făcut recurs, iar Curtea de Apel Cluj a dispus ca liderul clanului, Costel, să fie pus în libertate.

Filaţi pas cu pas
„Curtea reţine că această întâlnire nu a fost una întâmplătoare sau premeditată de inculpaţi, ci din contra, a fost una determinată de o situaţie de excepţie. Inculpaţii au fost contactaţi telefonic separat de către organele de poliţie pentru a se prezenta la secţie în vederea identificării cadavrului numitului Hotin Răzvan“, se precizează în motivarea Curţii de Apel Cluj. Instanţa susţine că inculpaţii nu au încălcat cu rea credinţă interdicţia impusă şi nu reiese că au vorbit despre procesul pe care îl au pe rolul Tribunalului Maramureş.

În schimb, magistraţii au decis ca Adrian Corduneanu să fie rearestat pentru că acesta s-ar fi întâlnit cu mai mulţi inculpaţi din dosar. În urma acţiunilor de filaj, s-a constatat că membrul clanului ieşean a fost pe 9 mai la terase cu fratele său Gheorghe şi cu Silviu Gâtlan. De asemenea, soacra sa, judecată în acelaşi dosar, l-ar fi transportat cu maşina prin oraş. Adrian Corduneanu este cercetat şi pentru complicitate la lovire. Victimă a fost o parte vătămată din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Maramureş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite