Alcoolemie aproape de comă pentru avocatul din Iaşi care a spulberat un bărbat pe trotuar. Şoferul avea permisul suspendat şi a fugit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii ieşeni au primit rezultate alcoolemiei din sânge în cazul avocatul Iulian Gafon, cel care, pe 17 septembrie, a intrat cu maşina într-un bărbat care era pe trotuar după care a fugit de la locul accidentului.

Rezultatele au ajuns deja la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi şi au fost ataşate la dosarul de urmărire penală ca probe. Potrivit reprezentanţilor acestei instituţii, prima probă de sânge a relevat o concentraţie alcoolică în sânge de 2,80 la mie, în timp ce a doua valoare a fost de 2,60 la mie. Valorile întăresc ideea conform căreia, de cele mai multe ori, rezultatele alcoolemiei au valori numerice aproximativ duble cu cele relevate de etilotest. În cazul lui Iulian Gafon, rezultatul relevat de aparatul Drager a fost de 1,23 mg/l în aerul pur expirat.

Acesta a fost identificat de Poliţie la aproximativ o oră şi jumătate de la momentul producerii accidentului. Este imposibil de calculat, având în vedere că Gafon nu a dat declaraţii în faţa procurorului, dacă alcoolemia în cazul său era în urcare sau în coborâre în momentul în care a făcut accidentul, deşi, cel mai probabil, în momentul impactului aceasta a fost mai mare.

Alcoolemia este doar una dintre probleme lui Iulian Gafon, aflat acum în arest preventiv după ce şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis că se impune încarcerarea. El mai este cercetat pentru ucidere din culpă, conducere cu permisul suspendat şi părăsirea locului accidentului. De asemenea, mai este acuzat de o infracţiune de conducere sub influenţa alcoolului, după ce, în luna iunie, a fost prins conducând cu o alcoolemie de 2,25 la mie. Atunci i s-a suspendat şi permisul de conducere în vederea anulării. În scurt timp, este de aşteptat ca procurorii ieşeni să finalizeze dosarul în cazul avocatului şi ca acesta să fie trimis în judecată.



Iulian  Gafon a fost protagonistul unui accident mortal ce a avut loc pe 17 septembrie în jurul orei 17.30. Atunci, deşi avea permisul suspendat din cauza alcoolului, Iulian Gafon s-a urcat la volan în stare de ebrietate iar pe şoseaua Nicolina, în apropiere de Belvedere, a pierdut controlul maşinii şi a spulberat un bărbat de 57 de ani ce aştepta pe trotuar pentru a traversa strada, după care a fugit de la locul accidentului.

„Inculpatul Gafon Iulian a fost depistat la aproximativ o oră şi jumătate de la momentul producerii accidentului şi, în urma testării cu aparatul tip Drager, s-a constatat că prezenta o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de probe de sânge“, au precizat procurorii.
 

Ionuţ Gafon este un cunoscut avocat în Iaşi FOTO
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite