Al doilea cel mai mare oraş din România scapă „la mustaţă” de intrarea în scenariul roşu. Incidenţa cazurilor de COVID-19: 2,9885 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA
FOTO EPA

Reprezentanţii Prefecturii judeţului Iaşi anunţă că municipiul Iaşi, al doilea cel mai mare din ţară ca număr de locuitori, este aproape de a intra în scenariul roşu.

Autorităţile judeţene au anunţat marţi, 3 noiembrie, o incidenţă de aproape 3 la mie pentur municipiul Iaşi, mai exact de 2,9885. Doar câteva cazuri noi ar putea, astfel, face ca Iaşul să depăşească limita de cazuri de la care se va impune scenariul roşu pe municipiu.

Asta ar însemna, printre altele, că autorităţile vor stabili că şcolile vor efectua cursuri doar online, iar restaurantele nu vor mai putea funcţiona la interior, ci doar pe terase sau în regim de livrări la domiciliu.

Şi datele de la nivel judeţean sunt îngrijorătoare. Potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul judeţului Iaşi incidenţa era ieri, 2 noiembrie, de 2,08 la mia de locuitor.

O incidenţă de 2,71 la mie a fost anunţată pentru oraşul Hârlău, de 2.08 la Paşcani, şi de 0 în Târgu Frumos şi Podu Iloaei.

Până luni, 2 noiembrie, în judeţul Iaşi s-au infectat cu noul coronavirus 11.118 persoane.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite