Ajutor pentru femeia văduvită de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baroul Iaşi s-a oferit s-o sprijine pe Rodica Achihăii în procesul pe care-l deschide împotriva doctorilor păşcăneni. Avocatul Carmen Bernic, decanul Baroului Iaşi, a promis că va face tot posibilul să-i asigure văduvei un avocat din oficiu, dacă nu are bani să-şi angajeze unul.

Cazul Rodicăi Achihăii (33 de ani), din localitatea Vânători, care şi-a pierdut soţul pe patul Spitalului Municipal Paşcani, deşi fusese internat cu o banală fractură, i-a impresionat pe avocaţii Baroului Iaşi. Aceştia au fost bucuroşi să-i ofere câteva sfaturi despre cum să deschidă o acţiune în justiţie, şi chiar s-au oferit s-o reprezinte gratuit în faţa judecătorilor.

„Este un gest de caritate pe care putem să-l facem. O aştept pe doamna la mine să vină cu o cerere în care să ne explice situaţia ei familială şi financiară şi voi căuta un avocat foarte bun care să o reprezinte din oficiu“, a declarat avocatul Carmen Bernic, decanul Baroului Iaşi.

Citeşte şi:

Văduva pacientului mort la Paşcani îşi caută dreptatea

Are şanse să fie despăgubită

Rodica Achihăii are posibilitatea să obţină daune morale considerabile. „Important este totuşi să aştepte finalizarea anchetei Colegiului Medicilor şi pe cea a Poliţiei, şi abia apoi să pornească o acţiune pentru obţinerea de daune morale. Datorită situaţiei financiare, ea poate obţine şi o scutire de la plata taxei de timbru. Din câte ştiu, cele mai mari daune acordate de judecătorii ieşeni au fost de 50.000 de lei, într-un caz de vătămare corporală gravă“, a explicat avocatul Dumitru Falotă. Rodica Achihăii împreună cu cei doi copii ai să, Maria (4 ani) şi Andrei (9 ani), au primit o lovitură neaşteptată în urmă cu puţin timp.

Vasile Achihăii, internat pe 15 ianuarie la Spitalul Municipal Paşcani cu o banală fractură la piciorul drept, s-a stins după trei zile pe masa de operaţii .Văduva spune că medicii nu s-au ocupat de el şi au refuzat să-l trimită la Iaşi, pentru că nu avea asigurare medicală. Ieşeanca a făcut chiar şi o plângere la Poliţie împotriva medicilor pentru neglijenţă în serviciu şi luare de mită. Femeia i-ar fi dat unuia dintre ei 300 de lei, pe care i-a primit înapoi după moartea soţului. Deşi vrea să i se facă dreptate, situaţia financiară dezastruasă în care se află nu-i permite. Singurul venit al familiei sunt cei 140 de lei, alocaţiile copiilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite