ADMITERE LICEU 2014 IAŞI Cine sunt "zeciştii" la Evaluarea Naţională şi de la ce colegii provin. Ultimele medii la admitere au scăzut comparativ cu 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei colegii de top din Iaşi, "Naţional", "Negruzzi" şi "Racoviţă", au dat din nou "zeciştii" la Evaluarea Naţională şi se află în topul preferinţelor elevilor pentru admiterea la liceu în 2014.

Potrivit calculelor făcute la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, notele obţinute de candidaţii la Evaluarea Naţională 2014 au scăzut în tot judeţul cu 20-30 de sutimi, în medie. Drept urmare, oficialii din învăţământ se aşteaptă ca şi mediile de intrare la liceu să se micşoreze cu valori asemănătoare.

Spre exemplu, la Colegiul Naţional, ultima medie de admitere la profilul Matematică-Informatică în 2013 a fost 9,65. Elevul care a obţinut această notă se afla pe locul 475 la "general". Anul acesta, media corespondentă locului 475 în topul pentru judeţul Iaşi este 9,43. Cel mai probabil, va fi ultima medie de admitere la profilul mai sus-menţionat în condiţiile în care numărul de locuri scoase la concurs este identic cu cel din 2013. Mai precis, Colegiul "Naţional" are disponibile pentru clasa a IX-a 140 de locuri în cinci clase: patru de mate-info si una de filologie. 

La Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, ultima medie de admitere la Matematică-Informatică în 2013 a fost 9,57 - iar rezultatul era corespondent poziţiei 619 în clasamentul genereal. În topul de la Evaluarea Naţională 2014 Iaşi locului 619 are media 9,27, cu 30 de sutimi mai puţin decât în 2013. La "Negruzzi" sunt scoase la concurs tot 140 de locuri, împărţite în patru clase - două de mate-info, una de ştiinţe ale naturii şi una de filologie.

Al treilea colegiu de top din Iaşi, "Emil Racoviţă", are disponibile pentru admitere la liceu 140 de locuri în cele 5 clase: două de mate-info, două de ştiinte sociale şi una de filologie. Ultima medie de admitere în 2013 a fost 9,64 - corespondentă locului 494. Acum, în 2014, locului 494 îi corespunde media 9,39.

La Evaluarea Naţională 2014 au fost şase elevi cu zece curat în judeţul Iaşi. Trei dintre aceştia provin de la Colegiul Naţional: Irina Strugaru, Smaranda Moroşanu şi Cosmin Aştefanei.

Colegiul "Negruzzi" are două eleve de zece: Ioana Filip şi Maria Medeleanu, iar "Racoviţă" a dat ultimul zecist la Evaluarea Naţională 2014 - pe Ciprian Prohozescu.

Absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Iaşi care se înscriu zilele acestea, până pe 8 iulie, la liceele dorite, pot să consulte şi topul liceelor din judeţ, în funcţie de ultima medie de admitere, de la fiecare specializare, cu ajutorul unei aplicaţii marca admitereliceu.ro, care se va folosi de statisticile de la admiterea de anul trecut, ultimele medii de admitere de la fiecare liceu şi de notele pe care le-au obţinut la Evaluarea Naţională de anul acesta.

Ierarhia elevilor din judeţul Iaşi a fost publicată joi seara de Ministerul Educaţiei pe site-ul admitere.edu.ro

Iniţial se anunţase că pe 4 iulie mediile finale la Evaluarea Naţională 2014 şi practic cele de la admitere liceu vor fi publicate oficial, inclusiv online, pe edu.ro, pe site-ul admiterii la liceu 2014.

Elevii pot deja să vadă unde se situează în clasamentul pe judeţ în ceea ce priveşte media dintre rezultatele de la Evaluarea Naţională 2014  (75%) şi notele din gimnaziu (25%), mai exact media de intrare la liceu, care le va decide soarta în următorii patru ani.

ACCESATI AICI APLICAŢIA PRIN CARE PUTEŢI VEDEA TOPUL LICEELOR DIN JUDEŢUL IAŞI 

Anul trecut, adevarul.ro a prezentat topul celor mai bune colegii din judeţul Iaşi, top 3 licee, în funcţie de o serie de criterii, precum ultima medie de admitere din 2013, rezultatele la olimpiade, profesori de top etc. 

Conform acestui top realizat anul trecut de adevarul.ro, cele mai bune şcoli cu clasele IX-XII din Iaşi erau, în această ordine, Colegiul Naţional, Colegiul „Costache Negruzzi“ şi Colegiul "Emil Racoviţă". 

EXCLUSIV Topul celor mai bune licee din România. Cele mai bune variante de înscriere la liceu, în fiecare judeţ

REPARTIZARE LICEU 2013 Topul specializărilor cu cea mai mare medie de admitere din ţară. Harta locurilor libere

ADMITERE LICEU 2013 Topul celor mai bune licee din Bucureşti

ADMITERE LICEU 2013 Topul liceelor care au dat olimpicii pe ţară

La nivel naţional, anul acesta 82 de elevi au medii de admitere de 10, cei mai mulţi fiind din judeţul Olt. În schimb doar patru elevi din Bucureşti au media de admitere 10 anul acesta, de şapte ori mai puţini decât anul trecut, când au fost 29 de elevi care au intrat la liceu cu 10 curat.

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:

  • 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ
  • 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere
  • 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I
  • 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)
  • 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee
  • 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)
  • 1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape)

Pe aceeaşi temă:

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum să alegi liceul potrivit, la Adevărul Live

ADMITERE LICEU 2014 Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat broşura admiterii la liceu de anul acesta

Ce opţiuni au elevii care dau admiterea la liceu anul acesta, la Adevărul Live: „Există un interes crescut pentru Ştiinţele Naturii şi dotările din licee”

ADMITERE LICEU 2014 Părinţii şi elevii, atraşi tot de liceele teoretice

Admiterea la liceu ilustrează impasul în care se găseşte învăţământul românesc

Admitere la liceu cu suspans în 2014

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite