Video A fost identificat autorul tentativei de jaf armat de la o bancă din Iași

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul tentativei de jaf armat de la o bancă din Iași a fost identificat de polițiști. Bărbatul a fost condus la audieri. În cauza se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată continuă.

Autorul tentativei de jaf armat de la o bancă din Iași Foto: Captură video
Autorul tentativei de jaf armat de la o bancă din Iași Foto: Captură video

Pe 26 septembrie a avut loc o tentativă de jaf la un sediu bancar din Iași. Bărbatul deghizat a pătruns în interiorul sediului BCR Iași cu un obiect ce părea a fi un pistol. A amenințat angajații care se aflau în bancă și le-a cerut bani.  Acesta nu a reușit să sustragă nicio sumă de bani. Din fericire, în urma incidentului nu a fost rănită nicio persoană.  

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași au indentificat vineri, 4 octombrie, autorul faptei. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Suceava. Oamenii legii au depistat persoana în cauză, pe raza județului Suceava, fiind pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, bănuitul urmând să fie condus la audieri.

În urma unui complex de activități investigativ-operative desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Iași, s-a reușit identificarea autorului tâlhăriei calificate din data de 26.09.2024, de la o agenție bancară din municipiul Iași, fiind vorba de un bărbat, de 37 de ani, din județul Suceava”, a transmis IPJ Iași.

Cercetările au beneficiat de sprijinul Direcției de Investigații Criminale București, Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor București, Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Brigada de Operațiuni Speciale Iași și Brigada de Operațiuni Speciale Suceava.

Cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată continuă, urmând să fie dispuse măsuri legale.

BCR: „Colegii noștri au înștiințat dispeceratul central al băncii, care a alertat, mai departe, Poliția”

Amintim că BCR a transmis că angajații săi nu au fost răniți în urma incidentului petrecut pe 26 septembrie la sucursala din cartierul Alexandru cel Bun din Iași.

În urma incidentului de la agenția noastră bancară din Iași, niciunul dintre colegii noștri nu a avut de suferit fizic. Viața și siguranța oamenilor noștri sunt cele mai importante pentru noi, mai ales în astfel de momente”, a informat BCR.

 Evenimentul s-a produs în seara zilei de 26 septembrie, în jurul orei 17:20, potrivit polițiștilor. Dispeceratul IPJ Iași a fost sesizat după aproximativ 40 de minute de la producerea incidentului, de către sediul central BCR București.

Suspectul jafului de la BCR Iași Foto: Captură cameră de supraveghere
Suspectul jafului de la BCR Iași Foto: Captură cameră de supraveghere

„Conform HG 301/2012, butonul de panică se poate acționa numai după ce autorul părăsește locul faptei. La scurt timp după ce agresorul a părăsit sucursala, colegii noștri au înștiințat dispeceratul central al băncii, care a alertat, mai departe, Poliția. Colegii noștri, victimele incidentului, au fost sub stres extrem emoțional și fizic, o reacție normală în astfel de situații”, a mai transmis BCR. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite