VIDEO Vijelia a produs pagube mari. Zeci de familii din municipiu au fost afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Primăria Hunedoara.
FOTO: Primăria Hunedoara.

Primăria Hunedoara a publicat un bilanţ al pagubelor făcute de furtuna înregistrată duminică. Aproape 50 de localnici au suferit pagube materiale.

Niciun hunedorean nu a fost rănit în urma furtunii care s-a abătut duminică asupra municipiului Hunedoara, a informat Primăria Hunedoara. În schimb, 47 de persoane au avut de suferit pagube materiale, iar 26 de locuinţe şi o anexă gospodărească au fost afectate. „În acţiunile de îndepărtare a bucăţilor de acoperişuri căzute şi pentru înlăturarea arborilor dobărâţi de vânt au fost implicate 60 de persoane: 10 poliţişti locali, 24 de pompieri, 22 de angajaţi ai Primăriei Hunedoara şi patru persoane de la firma de curăţenie contractată de primărie. S-a intervenit cu nouă autoutilitare atât de la Primăria Hunedoara, cât şi de la Detaşamentul de Pompieri Hunedoara şi de la  societatea comercială”, a informat Primăria Hunedoara.

Luni, angajaţii Primăriei Hunedoara şi ai firmei de curăţenie au continuat îndepărtarea efectelor furtunii de duminică, strângând resturile de materiale împrăştiate de vânt. „Fac un apel către cetăţeni, să se adreseze primăriei, pentru obţinerea de autorizaţii de construire atât a anexelor gospodăreşti, cât şi a acoperişurilor, de cele mai multe ori, acoperişurile luate de vânt neavând autorizaţii de construire şi nefiind făcute cu firme specializate”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Vijelie puternică în Hunedoara

VIDEO

vijelie
vijelie

O persoană rănită, în Deva
Vântul a bătut cu peste 90 de kilometri pe oră în zona Devei şi a Hunedoarei, iar vijelia de câteva zeci de minute, din după-amiaza de duminică, a provocat pagube importante în cele două municipii. „În urma furtunii în Deva au fost smulse acoperişurile unor blocuri situate pe străzile Minerului, Eminescu, Liliacului şi a unui corp al Liceului Minier, au fost rupte mai multe panouri publicitare şi mai mulţi copaci din diferite zone ale oraşului, au fost avariate două autoturisme şi o remorcă, iar o femeie a suferit contuzii uşoare. Am gestionat situaţia de urgenţă astfel creată, am dispus direcţiilor de specialitate din cadrul primăriei că împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu( ISU, Salvare, Pompieri) să ia măsurile necesare pentru înlăturarea şi limitarea pagubelor produse de furtună”, a informat primarul Devei, Ovidiu Moş. În judeţul Hunedoara fenomenele mete periculooase au afectat total sau parţial 20 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în 13 localităţi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini de coşmar după o vijelie puternică. Vântul a bătut cu 90 km/h şi a provocat un dezastru în cartiere

O vijelie de 30 – 40 de minute a produs distrugeri însemnate în Hunedoara şi Deva. Mai multe acoperişuri şi chiar zidul din BCA al unui bloc de locuinţe s-au prăbuşit sub presiunea vântului puternic.

FOTO Plan roşu activat la accidentul rutier grav al unui microbuz. 13 oameni au ajuns în spital, după impactul violent

Un accident rutier grav a avut loc pe Drumul Naţional 66, în localitatea Aninoasa, din Valea Jiului. Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit, iar 13 oameni au fost răniţi. A fost activat planul roşu de intervenţie.

VIDEO Noaptea de coşmar a unui oraş întreg. Cum arată dezastrul de la fabrica de uleiuri după ore de luptă cu flăcările

Operaţiunile de stingere a incendiului de pe platforma industrială din Orăştie continuă şi în timpul nopţii. La peste şapte ore de când flăcările au cuprins o fabrică de uleiuri, focul nu a fost stins, peste 40 de pompieri intervin la locul incendiului, iar aproape 400 de oameni au fost evacuaţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite