VIDEO Patru rechini sunt vedetele unei expoziţii organizate în premieră în Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima expoziţie de rechini organizată în Deva va putea fi vizitată, timp de o săptămână. Hunedorenii sunt invitaţi să admire animalele într-un acvariu gigant, adus în parcarea unui hotel.

Deva este al treilea oraş din România, după Timişoara şi Lugoj, care găzduieşte în această perioadă o expoziţie de rechini vii.

Cei patru rechini au fost aduşi în Deva, în urma unei călătorii pornite din Franţa. Sunt ţinuţi într-un acvariu imens, cu o capacitate de 15.000 de litri, umplut cu apă de mare.

Cel mai mare dintre rechini are aproape 2,5 metri şi a fost salvat de un biolog în urma unui dezastru marin provocat în 2009 de explozia unui petrolier în Golful Mexic. Ceilalţi trei rechini, dintre care o femelă, sunt mai mici, dar reuşesc să capteze interesul privitorilor prin voioşia lor.

„Prin această expoziţie de rechini vii, pe care ne dorim să o ducem în cât mai multe oraşe din România, vrem să schimbăm modul în care oamenii percep aceste animale marine, privite în prezent cu teamă de cei mai mulţi dintre noi”, spune Emy Hriţcu, organizatoarea expoziţiei.

Rechini vii, expuşi în Deva

Rechinariumul din Deva poate fi vizitat în perioada 14 octombrie – 19 octombrie. Preţul de intrare la expoziţie este de 8 lei pentru copii  şi 12 lei pentru adulţi.


Vă recomandăm şi:

Pădurea Slivuţ unde au murit cinci zimbri a ajuns "arie protejată de turişti". Boala limbii albastre a închis rezervaţia

Accesul în cea mai veche rezervaţie de zimbri înfiinţată în România, la Haţeg, a fost interzis publicului, după ce cinci dintre cele 13 animale îngrijite aici au murit. Aria protejată se află în carantină, aici fiind confirmat un focar de bluetongue (boala limbii albastre).

Oierii din Hunedoara îşi dau întâlnire la sărbătoarea de la Costeşti

Crescătorii de oi din judeţul Hunedoara îşi vor prezenta cele mai frumoase animale la târgul organizat duminică la Costeşti. Evenimentul se află la cea de-a zecea ediţie.

Dinozaurul Zamolxes a ajuns în Ţara Haţegului. Va fi expus în viitorul muzeu al dinozaurilor din Transilvania

Dinozaurul Zamolxes Robustus, adus din Canada, s-a alăturat Balaurului Bondoc şi sauropodului  Magyarosaurus dacus în patrimoniul Geoparcului Ţării Haţegului. Machetele artistice ale animalelor preistorice vor deveni atracţiile viitorului muzeu al dinozaurilor din Transilvania.

Grădina zoologică din Hunedoara a fost redeschisă publicului

Grădina zoologică a fost redeschisă publicului. Deşi numărul animalelor îngrijite în zoo-parcul din Hunedoara s-a redus drastic în ultimii ani, administraţia locală se poate mândri cu investiţiile în modernizarea acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite