VIDEO Clipe de coşmar pentru pelerinii de la Prislop. Două maşini s-au ciocnit frontal pe noua şosea spre mănăstire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident rutier s-a petrecut, duminică, în apropiere de Mănăstirea Prislop. Două autoturisme s-au ciocnit frontal într-o curbă a şoselei spre mănăstire, iar în urma coliziunii doi oameni au fost răniţi.

Pe ultimii kilometri spre Mănăstirea Prislop, şoseaua a fost lărgită la trei benzi, însă măsura luată de drumari nu a împiedicat producerea unor accidente rutier. Duminică, două autoturisme s-au ciocnit frontal într-o curbă a şoselei, la circa doi kilometri de locul de pelerinaj.

„În urma accidentului rutier, un bărbat în vârstă de 43 de ani a suferit un traumatism cranian acut deschis şi plăgi escoriate, iar o femeie de 40 de ani a suferit un traumatism cranian închis, hematom frontal, atac de panică. Pacienţii au fost preluaţi de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara şi de un echipaj SMURD şi transportaţi la spitalul din Haţeg”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Servicului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

În luna octombrie au fost finalizate lucrările de modernizare a ultimilor şapte kilometri ai şoselei spre Mănăstirea Prislop, unde se află locul de veci al părintelui Arsenie Boca.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Arsenie Boca şi cea mai profundă lecţie: „Când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă“

Cea mai cunoscută povestire relatată de părintele Arsenie Boca are menirea să le aducă alinare celor aflaţi în suferinţă. Pilda ceşcuţei de ceai, spusă de duhovnicul de la Prislop, le arată oamenilor ce pot face „dacă viaţa li se pare grea şi sunt loviţi, bătuţi şi împinşi aproape fără milă, când lumea pare că se învârteşte necontrolat şi când simt că se află într-o suferinţă îngrozitoare”.

Secretul lui Arsenie Boca: femeia care a stat 40 de ani lângă el. Cutremurătoarea poveste a Zamfirei, tânăra pe care duhovnicul nu a lăsat-o să se omoare

Ucenica lui Arsenie Boca, maica Zamfira îşi are locul de veci la Mănăstirea Prislop, alături de mormântul părintelui. I-a fost alături timp de peste 40 de ani, din primele zile în care a ajuns la mănăstire şi până la moartea duhovnicului. Povestea ei de viaţă este cutremurătoare. Potrivit unor mărturii, a fost salvată de la moarte de părintele Arsenie Boca şi, la rândul ei, a fost ucenica şi “îngerul păzitor” al acestuia.

FOTO Excesele pelerinilor de la Prislop: pârâul cu bani, mizeria lăsată de turişti şi afacerile din jurul mănăstirii

Mănăstirea Prislop a fost vizitată în fiecare din ultimele weekend-uri de peste 30.000 de oameni, iar duminică, de Sărbătoarea Floriilor, numărul pelerinilor a fost impresionant. Mulţi dintre cei care ajung la mănăstirea din Ţara Haţegului au dezvoltat obiceiuri mai puţin obişnuite, unele chiar deranjante, cum este cel al aruncării banilor în apele Prislopului.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite