VIDEO Clădirea misterioasă de sub Castelul Corvinilor. Imagini inedite cu aşezarea istorică transformată în ruină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruinele de sub podul Castelului Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Ruinele de sub podul Castelului Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Ruinele unei clădiri misterioase, construită în secolul al XVII-lea, îi întâmpină pe turişti la poalele Castelului Corvinilor. Puţine lucruri se cunosc despre locul ascuns de vegetaţie de pe malul râului Zlaşti.

GALERIE FOTO

VIDEO

Ruinele unei mori de apă din secolul al XVII-lea pot fi văzute pe malul râului Zlaşti, chiar sub podul de la intrarea în Castelul Corvinilor. În mai multe gravuri din secolele trecute, clădirea istorică era înfăţişată pitoresc, alături de alte case mai mai mici din vecinătate, ridicate pe mal, la poalele castelului.

S-au mai păstrat câteva fotografii de la începutul secolului XX, în care vechea moară pe lângă care curgeau apele Zlaştiului apărea intactă, însă puţine informaţii au rămas despre ea.

Oaspeţii castelului medieval pot vedea, de la înălţimea de peste 20 de metri a podului, construcţia din care au mai rămas zidurile şi fundaţia. Locul este acopeit de vegetaţie, iar iedera a împodobit rămăşiţele istorice.

În ultimii ani, autorităţile din Hunedoara au propus refacerea morii de apă şi transformarea ei într-o atracţie turistică.

image
castelul corvinilor
castelul corvinilor
image

Vă recomandăm să citiţi şi:

Elisabeta Szilagyi, regina din Hunedoara. Zece mituri despre „mama-eroină“ care l-a făcut pe Matia Corvin rege al Ungariei

Castelul Corvinilor ascunde un mare secret: o criptă veche de şase secole, construită pentru Ioan de Hunedoara

Cele mai ascunse secrete ale Castelului Corvinilor: domniţa decapitată, beciul celor uitaţi, omul găsit mort în fântână

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite