VIDEO Căutările copilului dispărut de pe malul Streiului au fost reluate. Zeci de oameni sunt implicaţi în operaţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au cercetat malurile Streiului. FOTO> Daniel Guţă. ADEV{RUL.
Jandarmii au cercetat malurile Streiului. FOTO> Daniel Guţă. ADEV{RUL.

Zeci de poliţişti, jandarmi şi pompieri participă la căutarea copilului de un an şi şapte luni despre care se presupune că s-a înecat în apele Streiului, în zona Haţegului. Flavius Hoza a fost dat dispărut în cursul zilei de joi, când se afla împreună cu sora sa de şase ani pe malul râului.

Au fost reluate operaţiunile de căutare a copilului în vârstă de un an şi 7 luni, dispărut, în cursul zilei de joi, de pe raza satului hunedorean Galaţi. De vineri dimineaţă, peste 80 de  poliţişti, pompieri şi jandarmi sunt mobilizaţi în zonă pentru a găsi copilul sau cadavrul acestuia – una dintre ipoteze fiind aceea că minorul s-a înecat. Echipele de intervenţie continuă scotocirea malurilor şi observarea cursului de apă, extinzând aria de căutare şi la barajul Bucium Orlea.

În această operaţiune, pompierii scafandri  utilizează o şalupă şi o autospecială de intervenţie pentru salvările din mediul acvatic. O echipă de pompieri, alcătuită din 11 subofiţeri, a supravegheat în cursul nopţii trecute zona de vărsare a râului Strei în barajul Bucium Orlea. Forţele aflate în teren au fost suplimentate cu două echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, specializate în căutare de cadavre pe apă, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

„În paralel, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate circumstanţelor dispariţiei minorului, care a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală. De asemenea, cu privire la caz a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în vederea  efectuării unei anchete sociale proprii şi a luării măsurilor care se impun”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Loredana, mama copilului dispărut pe râul Strei

Copil dispărut pe Strei

Poliţia a fost anunţată joi, în jurul orei 15.00, despre dispariţia copilului, care se juca împreună cu o soră mai mare în apropierea râului Strei. „La faţa locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenţie constituite poliţişti, jandarmi şi pompieri, care desfăşoară activităţi de căutare-salvare a minorului şi investigare a circumstanţelor dispariţiei sale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoatului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Până la orele serii peste 70 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne l-au căutat pe micuţ, fiind ajutaţi şi de jandarmii din cadrul Grupării Mobile Timişoara (care se deplasează chiar în acest moment către satul Galaţi), a informat IPJ Hunedoara.

Căutările copilului dispărut pe malul Streiului

Copil de un an şi şapte luni dispărut pe râul Strei

Semnalmente sale sunt: înălţime 0,60-0,80 m, păr şaten, faţă rotundă, ten creol, constituţie astenică, ochii căprui. La data dispariţiei, minorul era îmbrăcat cu bluză trening de culoare albastru-închis, bluzon cu mânecă lungă, de culoare vişinie, ştrampi gri cu roşu, cu motive florale, iar în picioare purta pantofi Adidas de culoare roz.


Vă recomandăm şi:

Cadavrul Dalianei Rădoi, eleva dispărută în Retezat, a fost găsit în Lacul Gura Apei

Cadavrul elevei Daliana Rădoi a fost scos la suprafaţa Lacului Gura Apei din Retezat. Eleva fusese dată dispărută din 20 august, după ce a părăsit grupul cu care se afla într-o excursie în Parcul Naţional Retezat.

Anchetă penală în cazul elevei dispărute în Retezat. Sunt cercetaţi cei care ar fi putut-o ajuta, dar au lăsat-o să plece

A trecut o săptămână de la dispariţia elevei Daliana Rădoi, în Parcul Naţional Retezat. Fata de 14 ani nu a fost găsită, dar poliţiştii susţin că vor fi continuate căutările. În plus, au deschis un dosar penal, în care fac cercetări pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Cazul elevei dispărute în Retezat: căutătorii fetei au scanat adâncimile Lacului Gura Apei cu un sonar

Daliana Rădoi, adolescenta de 14 ani data dispărută în urmă cu o săptămână dintr-o tabără de copii din Retezat, a fost căutată şi astăzi, fără success. Poliţiştii au folosit câini dresaţi special pentru găsirea persoanelor dispărute, dar şi un sonar, cu care a fost sondat fundul lacului Gura Apei.

Adolescenta dispărută în Munţii Retezat, căutată de peste 70 de salvamontişti, jandarmi montani şi de un elicopter

O adolescentă de 14 ani este căutată de miercuri, după ce s-a pierdut de grupul de turişti cu care se afla într-o expediţie în Parcul Naţional retezat. Dispariţia fetei a fost semnalată în zona Barajului Gura Apei, 73 de salvamontişti, jandarmi montani, pompieri şi pădurari, cu câini de salvare şi cu bărci pneumatice pornind în căutarea ei.

VIDEO Tragedie în Retezat: un lector universitar din Iaşi a murit pe Vârful Judele

Un lector universitar din Iaşi, care însoţea un grup de studenţi într-o expediţie pe munte, în Parcul Naţional Retezat, a murit astăzi pe Vârful Judele.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite