VIDEO Cartierul şi ştrandul municipal sufocate de dejecţii. Un localnic din Deva îşi creşte caii în grajdul dintre blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a refuzat dialogul cu autorităţile.
Bărbatul a refuzat dialogul cu autorităţile.

Oamenii dintr-un cartier al Devei sunt revoltaţi pe vecinul lor care creşte cai într-o gospodărie aflată la câţiva metri de blocuri şi de ştrandul municipal. Dejecţiile animalelor ajung în zona verde.

Un crescător de animale şi-a revoltat vecinii şi pe unii dintre oaspeţii ştrandului municipal din Deva, după ce de mai mulţi ani şi-a amenajat un grajd în spatele blocului şi în imediata vecinătate a zonei de agrement de pe Calea Zarandului.

Oamenii se plâng de mirosurile insuportabile provenite de la gospodăria din cartier şi de faptul că dejecţiile animalelor se scurg într-un şanţ improvizat în zona verde, pe lâng aleile dintre blocuri.

„Creşte cai, măgari, a avut şi oi. Nu putem sta vara cu geamul deschis, din cauza mirosurilor insuportabile. Am făcut numeroase reclamaţii, dar nu s-au luat măsuri împotriva lui”, spune un vecin al crescătorului de cai.

Reprezentanţii Primăriei Deva şi ai Poliţiei Locale au fost chemaţi, luni, la faţa locului pentru a lua măsuri în privinţa deveanului. Acesta a refuzat dialogul cu autorităţile.

grajd

„Chiar lângă Ştrandul Municipal, un cetăţean creşte cai şi alte animale. Evident, fără nicio formă legală! Dejecţiile de la ferma improvizată se varsă pe domeniul public, ajung chiar pe terenul ştrandului, iar întreaga zonă e învăluită într-un miros pestilenţial. Amenzile pe care instituţiile statului le vor aplica pentru punerea în pericol a stării de sănătate a populaţiei sunt doar o parte a acestui plan. În cazul Direcţiei Sanitar-Veterinare, amenda prevăzută de lege poate ajunge la 20.000 lei. Dar nu este destul. Cetăţeanul în cauză, de altfel, are deja trei astfel de amenzi neplătite”, spune primarul Devei, Florin Oancea.

grajd

Acesta susţine că bărbatul reclamat de localnici riscă să rămână fără animale, iar zona va trebui igenizată. De asemenea, în următoarea şedinţă a administraţiei locale va fi propusă interzicerea creşterii ovinelor, caprinelor, porcinelor, cabalinelor, bovinelor, precum şi a păsărilor de curte în zonele A şi B din municipiu.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Probleme pentru cea mai mare investiţie privată din judeţ: lucrările la centrul logistic din Deva au fost suspendate

Un stadion şi un parc de 35.000 de metri pătraţi se construiesc în Orăştie, în locul fostei baze sportive Mecanica

VIDEO Întâlnire de gradul zero în Parcul Naţional Retezat. Ce reacţie a avut ciurda uriaşă de mistreţi la vederea oamenilor


 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite