Viață de James Bond. Mattiash Grabowski, germanul kamikaze, era agent secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mattiash Grabowski, pilotul german decedat în munții Șureanu, lucra pentru o organizație de combatere a criminalității. Acesta activa în cadrul Uniunii Internaționale pentru Combaterea Criminalității,organizație care identifică germanii care fac afaceri ilegale pe teritoriul altor state

La o săptămână de la moartea pilotului german Mattiash Grabowski, încep să apară informații inedite despre viața acestuia. Surse din anturajul acestuia, susțin că Mattiash se afla pe teritoriul României încă din 1992 unde activa ca agent al organizației International Union for Counteraction of Criminality (IUCC) .

Familia pilotului kamikaze a refuzat să vină după cadavrul lăsat la morga din Deva

“Mattiash oferea informații despre oamenii de afaceri germani care comiteau ilegalități pe teritoriul României. În vechea sa mașină, avea lipită pe bord emblema IUCC. Pentru a obține informații folosea imaginea de om de afaceri drept acoperire”, a declarat Marius Popa, unul dintre cei care l-au cunoscut pe Mattiash.
Interesant este faptul că, potrivit site-ului IUCC, sediul din România al acestei organizații se află în localitatea Șoimuș la circa 40 de kilometri de localitatea Cigmău, unde locuia germanul. IUCC are 12.000 de membri activi în toată lumea. Anchetatorii susțin că apartenența germanului la o astfel de organizație este irelevantă pentru anchetă. “Așteptăm expertiza aparatului de zbor. Mergem în continuare pe două variante: cea a sinuciderii și cea a unei erori de pilotaj”, au declarat anchetatorii.
Nevasta pilotului german a refuzat să ridice trupul soțului de la morga Spitalului Județean din Deva. “ La noi s-a prezentat o femeie de cetățenie germană care avea o împuternicire din partea familiei pentru a prelua trupul lui Mattias Grabowski și pentru a-l îngropa în localitatea Cigmău”, a declarat Dan Mărculescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara.
Cea care a preluat trupul neamțului este Cornelia Feier, una dintre amantele pilotului german. Aceasta și-a îngropat iubitul în curtea din spatele casei după o ceremonie la care au participat doar câțiva cunoscuți.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite