„Verzii" fac gherila în Retezat: opt zile de protest împotriva unui drum dezastru naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecologiştii continuă şi astăzi să blocheze DN 66, tabăra de rezistenţă atrăgând susţinători din toată ţara. În plus, contrastudiul care demonstrează că şoseaua va duce la asfaltarea ultimul Peisaj Forestier Intact din zona de climă temperată a Europei merge mai departe.

Potrivit preşedintelui Agent Green – una dintre organizaţiile protestatare, Gabriel Păun, studiul de biodiversitate întocmit pentru continuarea drumului este extrem de slab. „Pe cei 19 kilometri care ar urma să fie construiţi s-a identificat doar o urmă de urs, în timp ce noi am găsit 108 locuri prin care mamiferele mari au traversat drumul, ceea ce demonstrează o activitate intensă. S-a spus că nu se găseşte niciun liliac, noi am descoperit 26 de specii”, a declarat Păun, în această dimineaţă.

Click pe poză pentru fotogalerie!



În cursul zilei de astăzi, Primăria Uricani va decide dacă va acorda sau nu aviz favorabil  prostestului organizat de ecologişti, acţiune care atrage din ce în ce mai mulţi susţinători. „Am aflat de protestul de pe DN 66A, am lăsat Delta pe mâini bune şi am venit cu patru voluntari să dăm o mâna de ajutor pentru salvarea de asfalt a Munţilor Retezat”, a spus Rucsandra Gălăţeanu, de la organizaţia „Salvaţi Dunarea şi Delta”.  Pentru perioade scurte de timp au venit să se alăture protestului chiar şi persoane private şi turişti care au aflat de cauza organzaţiilor şi doresc să o susţină. Petitia pentru stoparea DN 66A a fost lansată chiar şi pe site-ul de socializare Facebook, unde  a adunat peste  3.000 de susţinători internaţionali.

PROMOVARE
Petitia pentru stoparea DN 66A a fost lansată şi pe site-ul de socializare Facebook.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite