Vânătoare de maşini abandonate pe străzile Hunedoarei. Ce se va întâmpla cu rablele localnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativă: Primăria Hunedoara.
Foto ilustrativă: Primăria Hunedoara.

Administraţia locală din Hunedoara pregăteşte „vânătoarea de maşini abandonate” pe străzile municipiului. Sunt peste 200 de astfel de vehicule.

Consiliul Local din Hunedoara a adoptat, vineri, un regulament în baza căruia, începând din acest an, în municipiu, se vor desfăşura activităţile de indentificare, ridicare, transport, depozitare şi, acolo unde va fi cazul, de eliberare a maşinilor abandonate.

Proprietarii care nu se vor conforma riscă să fie amendaţi şi taxaţi, dar şi să rămână fără maşini. Mai întâi, ei vor fi somaţi să şi le ridice de pe locurile ocupate neregulamentar, arată reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

„Dacă nu se vor conforma, vehiculele vor fi transportate de o firmă autorizată în domeniu şi depozitate pe o platformă păzită special amenajată la marginea oraşului, în fosta unitate militară de la Hăşdat. Odată ajunsă în această fază, procedura prevede ca proprietarul, în cazul în care este identificat, să mai fie somat o dată. În cazul în care deţinătorul revendică maşina, va trebui să achite mai întâi o amendă de 2.000 de lei, plus costurile de ridicare, transport şi depozitare (a căror valoare nu a fost încă stabilită). Dacă maşina rămâne nerevendicată, după expirarea termenelor prevăzute de regulament, aceasta va putea fi apoi valorificată de către Primărie”, informează Primăria Hunedoara.

Conform primelor estimări ale Poliţiei Locale Hunedoara, în Hunedoara sunt cel puţin 200 de autovehicule abandonate.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Locul interzis de sub Cetatea Devei. Aici s-a născut legenda tunelului secret până la Castelul Corvinilor VIDEO

Splendoare în munţi. Râul sălbatic care scaldă adâncurile Peşterii Cioclovina VIDEO

Avalanşa devastatoare din Retezat care a dus la moartea a doi copii alpinişti. Ce au decis anchetatorii

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite