Vaccinare COVID 19, judeţul Hunedoara. Se deschid trei noi centre, care vor primi vaccinuri AstraZeneca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin AstraZeneca. SURSA: DSP Hunedoara.
Vaccin AstraZeneca. SURSA: DSP Hunedoara.

Vaccinare împotriva Covid 19 în judeţul Hunedoara. Direcţia de Sănătate Publică anunţă deschiderea altor trei centre.

Din 15 februarie, va începe imunizarea populaţiei cu vaccinul AstraZeneca în trei noi centre de vaccinare din judet, informează Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara. Acestea vor fi deschise la Orăştie - în Sala de sport comunitară, la Brad  -  în Spitalul Municipal Brad şi la Călan – în Centrul Multifuncţional.

Cum au fost distruse toate dozele de vaccin anti-COVID-19 de la centrul din Petroşani, chiar în prima zi de vaccinare

„Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie a.c., şi se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.
Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau 021.414.4454”, a informat Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.

DSP Hunedoara a transmis coordonatorilor din centrele de vaccinare Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condiţiile şi modul de stocare, depozitare, transport şi distribuţie, cu asigurarea lanţului de frig, monitorizarea reacţiilor, precum şi managementul stocurilor şi al pierderilor. „Vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni”, se arată într-un comunicat transmis de DSP Hunedoara.

În judeţul Hunedoara, începînd din 30 decembrie 2020 au fost administrate 16.287 de doze de vaccin,  din care: Pfizer - 16.177 doze şi Moderna - 110 doze.

În Etapa a doua de vaccinare împotriva Covid 19, până în prezent au fost deschise trei centre de vaccinare, în Petroşani, Hunedoara şi Deva.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum au fost distruse toate dozele de vaccin anti-COVID-19 de la centrul din Petroşani, chiar în prima zi de vaccinare

Vaccinare împotriva COVID 19 în judeţul Hunedoara. S-au deschis primele 3 centre pentru Etapa a doua

Vaccinare împotriva COVID 19, în judeţul Hunedoara. A început Etapa a doua. Câţi oameni s-au imunizat


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite