Un tânăr a pierdut 75.000 de lei la jocuri de noroc, bani furați de pe un card

0
Publicat:

Un tânăr a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a jucat și a pierdut peste 75.000 de lei la jocuri de noroc, însă banii proveneau de pe un card care nu era al acestuia.

Judecătoria Deva l-a condamnat pe tânăr. Foto: Daniel Guță.
Judecătoria Deva l-a condamnat pe tânăr. Foto: Daniel Guță.

Magistrații de la Judecătoria Deva au condamnat la doi ani și două luni de închisoare, cu suspendare, un tânăr din Orăștie, acuzat de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (37 de acte materiale, începând din 2020).

Bărbatul, fără ocupație, a fost trimis în judecată după ce a „jucat” și a pierdut la un casino on-line peste 75.000 de lei, folosind ilegal cardul unui fost angajator de-al său. Până la soluționarea cauzei, inculpatul a achitat 25.000 de lei din daunele pretinse de posesorul cardului. Sentința pronunțată de instanța din Deva nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Anchetatorii au stabilit faptul că tânărul din Orăștie își ajuta tatăl și unchiul care se ocupau de recondiționarea celor două case ale unui localnic din Vălișoara. Tânărul a reușit să câștige încrederea angajatorului său, iar acesta, la un moment dat, i-a spus PIN-ul cardului pe care își ținea economiile, i-a dat cardul și l-a trimis să scoată bani de la un bancomat. Tânărul a memorat codul PIN și a fotografiat cardul, pentru a reține datele de pe acesta.

„Întrucât inculpatul avea un cont pe site-ul de cazino online Unibet și motivat fiind de lipsa de fonduri pe cardul său propriu, acesta a decis să introducă datele cardului bancar aparținând persoanei vătămte, card pe care știa că se află suma de aproximativ 100.000 lei, în respectiva aplicație, întrucât avea aceste date fotografiate pe telefonul mobil. Ulterior introducerii de către Rodean Raul a datelor cardului bancar, fără consimțământul persoanei vătămate, în contul său deschis pe platforma online, inculpatul a început să își încarce contul de joc in repetate rânduri de pe cardul persoanei vătămate (37 transferuri), cauzând astfel un prejudiciu total în cuantum de 75.981 lei”, se arată în dosar.

Victima înșelăciunii a aflat că a rămas fără bani în timp ce se afla la cumpărături într-un magazin, iar cardul i-a fost refuzat, pe motiv de fonduri insuficiente

Odată ajuns la bancă, a aflat că de pe contul său au fost retrase mai multe sume către o platformă online de cazino. Autorul retragerii frauduloase a recunoscut faptele, însă familia sa a plătit doar o parte din sumele pierdute.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite