Turistul străin accidentat în Munţii Parâng a fost preluat de un elicopter SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă: A fost solicitat elicopterul SMURD
Foto arhivă: A fost solicitat elicopterul SMURD

Turistul străin care s-a accidentat în Munţii Parâng a fost preluat, miercuri, de un elicopter SMURD Târgu Mureş, echipele de salvare montană nereuşind să îl coboare pe rănit de pe munte din cauza rănilor suferite şi a drumului greu.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Parâng, un elicopter SMURD sosit de la Târgu Mureş a aterizat, miercuri, pe munte, iar medicii l-au preluat pe turistul slovac rănit, marţi seară, după ce a căzut într-o râpă cu motocicleta.

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Parâng au ajuns, în noaptea de marţi spre miercuri, la motociclistul accidentat, însă nu au putut să îl transporte, terenul fiind accidentat şi starea acestuia delicată. Echipele de salvare spun că victima are mai multe coaste rupte, dar şi o fractură la un picior.

Şeful Salvamont Parâng, Dumitru Bârlida, a declarat, miercuri dimineaţă, că motociclistul, care se afla pe munte cu alţi doi prieteni, şi ei cu motocicletele, a căzut într-o râpă din zona Coasta lui Rus, situată la 2.300 de metri altitudine, în apropierea lacului Ghereşul.

Doi salvamontişti şi doi jandarmi montani au rămas, în noaptea de marţi spre miercuri, alături de turistul slovac.

Turistul rănit va fi transportat la spital la Târgu Mureş.

Turistul străin s-a accidentat, marţi seară, în Munţii Parâng, în zona Coasta lui Rus, iar mulţi jandarmi şi salvamontişti au plecat să îi acorde acestuia primul ajutor, după ce au fost alertaţi de un cioban de la o stână din zonă.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite