Traian Berbeceanu, mesaj după crimele din Caracal: „Să le explicăm oamenilor de ce le-am înşelat încrederea, de ce nu le mai putem garanta siguranţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul Traian Berbeceanu a lansat un mesaj dur faţă de modul în care sindicatele din Poliţie au reacţionat după tragediile din Caracal.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a publicat un mesaj dur faţă de modul în care sindicatele din Poliţie au reacţionat după tragediile din Caracal.

„Mă aşteptam să văd reacţii ferme ale sindicatelor din poliţie prin care să ne asumăm greşelile, erorile şi, acolo unde este cazul, lipsa pe profesionalism, chiar indolenţa şi nesimţirea.

Mă aşteptam ca aceştia să explice clar opiniei publice modalităţile defectuoase în care se fac încadrările în ultimii ani doar din dorinţa de a asigura "numeric" lipsa acută de personal. Speram să se vorbească despre nepăsarea ministerului în ceea ce priveşte organizarea pregătirii profesionale adevărate, serioase, temeinice a celor nou încadraţi, aruncaţi fără discernământ în stradă după primele zile de la încadrare.

Speram ca sindicatele să explice modul ticălos în care se fac numirile în funcţiile de conducere, doar prin împuterniciri şi delegări succesive, ori prin concursuri trucate, şi numai la recomandarea expresă a baronetului politic.

Să explicăm oamenilor de ce le-am înşelat încrederea, de ce nu suntem în stare să le mai garantăm siguranţa.
Şi, DA, speram ca sindicatele şi membrii acestora să se alăture miilor de civili, să protesteze acum în stradă împotriva destructurării sistematice a poliţiei naţionale. Dacă nu acum, atunci când?”, a transmis fostul poliţist, pe pagina sa de Facebook.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia până în anul 2013, când o anchetă a procurorilor DIICOT a dus la înlăturarea sa din funcţie. Ulterior, comisarul şef a fost achitat, în procesul judecat pe fond, de toate acuzaţiile aduse de anchetatorii săi. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, în dosarul denumit „Hidra”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Mesajul dur al lui Traian Berbeceanu: „Sunt 4 ani de când nişte ticăloşi mi-au distrus viaţa şi cariera. Mai este puţin...”

Reacţia furioasă a lui Traian Berbeceanu faţă de poliţistul acuzat de molestarea celor doi copii: „Bată-l Dumnezeu!”

Reacţia lui Traian Berbeceanu: „Voi, ăştia de o ardeţi toată ziua cu Legile Justiţiei, ia reglementaţi şi asta. Dă-vă...”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite