Târgul European al Castelelor: cât va investi Consiliul Local în organizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul Castelelor şi Dracula Festival vor avea loc în Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Târgul Castelelor şi Dracula Festival vor avea loc în Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Consiliul local Hunedoara a aprobat astăzi bugetul alocat pentru organizarea primei ediţii a Târgului European al Castelelor, din perioada 1 – 3 mai. Evenimentul va avea loc la Castelul Corvinilor.

Administraţia locală din Hunedoara a aprobat bugetul de organizare a Târgului European al Castelelor, eveniment care va fi găzduit în perioada 1 – 3 mai, la Castelul Corvinilor. „Evenimentul, aflat la prima ediţie, se va bucura anul acesta de prezenţa unor castele de renume din România, dar şi din străinătate. La târg şi-au anunţat prezenţa 21 de participanţi, printre care şi instituţii culturale din Spania, Cehia, Ungaria, Bulgaria şi Macedonia, China”, a informat primăria.

Circa 170.000 de lei vor fi cheltuiţi de administraţia locală pentru organizarea evenimentului. „Pe parcursul celor trei zile, fiecare participant va avea la dispoziţie un stand expoziţional pentru a-şi promova obiectivul turistic pe care îl reprezintă. Târgul se va desfăşura în Sala Dietei, între orele 10.00 -17.00. Pentru vizitatori, accesul în incinta Castelului Corvinilor, pe perioada desfăşurării târgului, se va face contra cost, taxa de intrare va fi de 30 lei. Având în vedere necesitatea atragerii unui număr cât mai mare de turişti în municipiul Hunedoara şi faptul că obiectivul turistic şi istoric Muzeul Castelul Corvinilor aparţine domeniului public al municipiului Hunedoara, considerăm oportună şi necesară promovarea acestuia prin organizarea unui târg european al castelelor”, se arată în proiectul adoptat de Consiliul Local Hunedoara.

Materialele promoţionale şi pregătirea lor pentru prezentare vor costa circa 50.000 de lei, cele peste 20 de standuri vor costa 55.000 de lei, iar primăria va acoperi şi cheltuielile privind cazarea şi masa participanţilor.

Dracula Festival
În parteneriat cu ”Târgul European al Castelelor”, în aceeaşi perioadă 2 - 3 mai 2015, va avea loc festivalul internaţional "Dracula Festival 2015", la Castelul Corvinilor.„Dracula Festival încearcă să îmbine mitul cu realitatea, într-o atmosferă medievală presarată cu istorie şi legende, prezentate într-o antiteză inedită între viaţa marelui domnitor Vlad Voievod Drăculea (Vlad Ţepeş) şi legenda din spatele mitului Dracula. În prima zi a festivalului avem onoarea să aflăm povestea personajului Dracula, spusă chiar de Dacre Stoker in persoană, strănepotul lui Bram Stoker şi autor al bestseller-ului „Dracula, mortul viu”. Cartea se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker şi este scrisă împreună cu Ian Holt, scriitor şi scenarist, ca o continuare a romanului Dracula”, a informat Primăria Hunedoara. În cadrul festivalului vor avea loc piese de teatru, concerte, proiecţii de film, iar ziua se va încheia cu un bal medieval. A doua zi este dedicată concursurilor şi turnirului. Dracula Festival are ca scop promovarea României a tradiţiilor şi legendelor, susţin organizatorii evenimentului.


Vă recomandăm şi:

Cum a apărut legenda castelului bântuit din Hunedoara: „Dracula cel adevărat a trăit şi a păcătuit în aceste locuri”

Castelul Corvinilor din Hunedoara stârneşte fascinaţia străinilor din întreaga lume, datorită arhitecturii lui impresionante şi a legendelor întunecate despre el. În ultimii ani, a fost vizitat şi cercetat de căutători de fantome şi nu au fost puţini cei ce au susţinut că au simţit prezenţa unor spirite, care bântuie ungherele monumentului medieval.

VIDEO Secretele horror ale Castelului Corvinilor. Poveştile reale din spatele fiecărei camere care bagă frica în turişti

Castelul Corvinilor, cel mai important monument istoric al Hunedoarei, este „vânat” de turişti din întreaga lume, pasionaţi de locuri care ascund legende întunecate.

FOTO Locurile fantomă din Hunedoara: castelele, cetăţile şi bisericile monument, ruinate de nepăsarea autorităţilor

Zeci de monumente de patrimoniu din judeţul Hunedoara s-au ruinat treptat, în ultimii ani, pentru că autorităţile locale nu au avut fonduri pentru a le restaura, iar statul român nu şi-a arătat interesul pentru ele. Unele dintre acestea au ajuns adevărate clădiri fantomă, chiar dacă oamenii din zona unde se află le consideră „branduri locale”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite