Spaima de coronavirus duce la situaţii alarmante. Românii, mai răi ca în Evul Mediu cu vecinii întorşi din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus. FOTO: Getty / WHO.
Coronavirus. FOTO: Getty / WHO.

Teama de infecţia cu coronavirus a creat mai multe situaţii bizare în judeţul Hunedoara. O fetiţă a fost alungată dintr-un magazin, iar un italian a fost la un pas de a fi linşat.

Românii sunt îndemnaţi la calm şi responsabilitate în ce priveşte modul în care se raportează la coronavirus, însă în mai multe cazuri teama de răspândirea acestuia a creat situaţii ieşite din comun.

În localitatea Câmpuri Surduc, fiica minoră a unei familii de români recent întoarsă din Italia a fost alungată dintr-un magazin alimentar, pe motiv că i-ar fi putut infecta pe ceilalţi clienţi. Copila şi-a anunţat părinţii, iar cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor. „Fetiţa familie întoarse din Italia, însă dintr-o altă zonă decât cele cu probleme, a mers la magazin, dar nu a fost lăsată să intre. A fost informată Direcţia de Sănătate Publică, iar ea ne-a informat pe noi. Nu s-a depus nicio plângere cu privire la acest caz”, a precizat Carla Strujan, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

În comuna Brănişca, un cetăţean italian întors din Italia pe moşia sa a fost la un pas de a fi linşat de câţiva săteni, care se temeau că acesta este infectat cu coronavirus. Bărbatul venise din altă regiune decât Veneto sau Lombardia şi nu prezenta semne ale îmbolnăvirii. Preotul din sat i-a sărit în ajutor şi l-a primit în locuinţa sa, până când spiritele s-au calmat, iar oamenii care voiau să îl alunge din sat pe italian s-au întors la casele lor.

 fost la un pas de a fi linşat de oamenii din sat. Bărbatul vine periodic în comuna hunedoreană, unde are şi o proprietate. De data aceasta, însă, l-a aşteptat o surpriză nu tocmai plăcută. Alarmaţi de faptul că italianul ar putea prezenta un pericol pentru sănătatea lor, sătenii din Brănişca au vrut să-l alunge din sat. Aceştia au sunat şi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, spunând că nu mai vor ca bărbatul să stea în Brănişca. Noroc cu preotul din sat care l-a găzduit pe italian în casa sa, până când spiritele s-au liniştit. „Oamenii consideră că orice persoană care vine din Italia prezintă un posibil risc. Izolarea la domiciliu se face doar pentru cei care se întorc din regiunile Veneto şi Lombardia. Domnul de la Brănişca venea din altă regiune. Îi mulţumim preotului din comună, care a ştiut acest lucru şi a asigurat populaţia că nu există nicio problemă”, a declarat medicul Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, potrivit ziardehunedoara.ro.

Un alt bărbat, întors din Italia, a vrut să îşi spele camionul la o spălătorie auto din Deva, însă a fost refuzat de angajaţi, de teama coronavirusului. Reprezentanţii DSP susţin că primesc frecvent telefoane de la oameni care îşi reclamă vecinii întorşi din Italia că ar putea fi un pericol pentru cei din jur.

În prezent, în judeţul Hunedoara 93 de persoane izolate la domiciliu, pe o perioadă de 14 zile, toate fiind din zonele Italiei afectate de coronavirus.


Mai puteţi citi şi:

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Suspiciunea de coronavirus  în cazul femeii din Deva, infirmată. Pacienta, întoarsă din Thailanda în 13 februarie, este testată pentru gripă sezonieră

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite