„Spaima cafenelelor” din Hunedoara. Cum acţiona recidivistul care a prădat o mulţime de localuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Hunedoara a comis o mulţime de furturi în restaurantele şi cafenelele din municipiu. Îşi asigura existenţa din prăzile obţinute, până a fi capturat de poliţişti.

Marcel Muntean (22 de ani), un recidivist din Hunedoara, a fost trimis în judecată pentru şase furturi comise în ultimele luni asupra unor persoane sau din societăţi comerciale. Tânărul a fost cercetat în stare de arest la domiciliu, însă nu a respectat măsura preventivă şi a plecat la furat, fiind reţinut ulterior de poliţişti, după o nouă infracţiune.

În 7 iulie, tânărul a profitat de neatenţia angajatei unui magazin second-hand din Hunedoara, i-a furat acesteia un telefon mobil în valoare de 1.500 de lei, care se afla pe tejghea, la încărcat. L-a vândut, la scurt timp, cu 300 de lei.

În 12 august, a intrat într-un restaurant din zona Park Place şi, profitând de faptul că angajaţii se aflau pe terasă în acel moment, a intrat după tejgheaua barului, unde, dintr-un rucsac lăsat acolo de un angajat, a furat un portofel în care se aflau 450 de lei şi acte. A luat banii şi a aruncat portofelul.

În seara de 13 august, acelaşi suspect a intrat într-un alt restaurant din Hunedoara, unde, profitând de neatenţia angajaţilor, a intrat într-o sală restricţionată clienţilor, unde angajaţii îşi lăsau lucrurile personale, şi a luat din ghiozdanul unui angajat 1.700 de lei, iar din poşeta altei angajate 200 de lei.

În seara de 14 august, tânărul a intrat într-o pizzerie, unde profitând de faptul că angajaţii se aflau în bucătărie, a furat o sticlă de Coca Cola şi 5.430 de lei din casa de marcat.

În 19 august, Marcel Muntean a intrat într-o altă pizzerie şi, din nou, profitând de neatenţia salariaţilor, a furat dintr-o poşetă aflată în spatele barului suma de 1.400 de lei.

În 20 august, tânărul a dat ultima lovitură, înainte de a fi reţinut. A intrat într-o cafenea, unde, profitând de neatenţia unui angajat, în momentul în care acesta a ieşit pe terasă pentru a servi clienţii, i-a furat un telefon mobil. L-a vândut la scurt timp, cu 500 de lei.

„Inculpatul este în vârstă de 22 de ani, nu are un loc de muncă ori vreo ocupaţie care să-i asigure în mod licit şi stabil resursele necesare traiului. Ar fi comis un număr mare de acte de sustragere într-o perioadă scurtă de timp, frecvenţa acestora evidenţiind disponibilitate crescută pentru săvârşirea unor infracţiuni contra patrimoniului, o totală dezinvoltură în săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului şi practic doar intervenţia organelor de poliţie au stopat şirul faptelor de sustragere în care ar fi fost implicat inculpatul. El nu este la primul contact cu legea penală acesta figurând cu un număr mare de condamnări tot pentru comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului în diferite state ale Uniunii Europene şi ca atare comiterea acestui gen de fapte pare că a devenit un mod de viaţă pentru inculpat. Mai mult de atât, inculpatul este şi consumator de băuturi alcoolice şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, împrejurări ce accentuează periculozitatea persoanei acestuia”, se arată în dosar.

La scurt timp după ce a fost plasat în arest la domiciliu, Marcel Muntean nu a ţinut cont de măsurile preventive şi a ieşit din nou la furat. În 9 noiembrie, a intrat într-un restaurant din Hunedoara şi i-a furat unei femei, din poşetă, portmoneul în care se aflau carduri bancare, acte de identitate şi diferite sume de bani (în lei şi valută), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 450 de lei. A fost reţinut şi arestat la scurt timp.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Poliţist din Hunedoara în stare gravă după ce s-a infectat cu COVID-19. Colegii cer ajutorul

Ultima anchetă răsunătoare a lui Traian Berbeceanu: medicii oncologi arestaţi în 2013 au fost găsiţi nevinovaţi

Adolescent de 15 ani tâlhărit în centrul Hunedoarei. Autorul agresiunii a fost reţinut de poliţişti

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite