Sens giratoriu construit la Sântuhalm, în intersecţia DN 7 cu şoseaua Hunedoara - Deva. În ce stadiu se află investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de construcţie a unui sens giratoriu în intersecţia DN 7 cu DJ 687 de la Sântuhalm sunt estimate la aproape 2,4 milioane de lei.

Un sens giratoriu va fi construit în intersecţia celor mai circulate tronsoane de drum naţional şi de drum judeţean din judeţul Hunedoara, DN 7 Deva – Orăştie şi DJ 687 Hunedoara – Deva.

După licitaţia suspendată din luna martie, Primăria Deva a scos din nou, la licitaţie publică, proiectul de amenajare a sensului giratoriu, cu o valoare estimată la 2,370.000 lei.

Lucrările se vor derula pe 10 luni, dintre care patru luni pentru proiectare şi şase luni pentru execuţie.

„În prezent cele două drumuri se intersectează într-un unghi drept. Circulaţia este reglementată prin semaforizarea intersecţiei. Actuala intersecţie nu asigură fluenţă şi condiţii de circlaţie în siguranţă, iar pe sectoarele de drum cu patru benzi trebuie asigurate participanţilor soluţii de întoarcere”, se arată în proiect. Sensul giratoriu va fi iluminat şi dotat cu sistem de colectare şi evacuare a apelor pluviale. Sensul giratoriul împreună cu benzile de intrare şi ieşire vor fi amenajate pe o lungime de circa 240 de metri, cuprinsă între podul peste râul Cerna şi strada Bisericii.

Construcţia va avea o rază interioară necirculabilă de 16,5 metri, o rază interioară de 18,5 metri şi o rază exterioară de 29,5 metri. Lăţimea părţii carosabile pe calea inelară respecitiv a celor două benzi, va fi de 11 metri, se mai arată în documentaţie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Încă o şosea de poveste în Munţii Orăştiei: două drumuri modernizate duc spre satul dintre nori

VIDEO Sarmizegetusa Regia a fost cucerită de turişti: oamenii au făcut un drum pe jos de aproape 10 kilometri

Lista drumurilor judeţene care intră în reparaţii. Localnicii reclamă că au fost uitate şosele extrem de degradate

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite