Scene cumplite în faţa unui bar: bărbat bătut crunt şi călcat cu maşina pe cap. Ce pedepse au primit agresorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARHIVĂ.
ARHIVĂ.

Doi bărbaţi au fost condamnaţi după ce au fost la un pas să îşi omoare prietenul de pahar. L-au adus în comă şi au trecut cu maşina peste el.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara i-au condamnat, la pedepse cu suspendare pe Atila Lorincz (40 de ani) şi pe Nicolae Mealha (24 de ani), trimişi în judecată pentru tentativă de omor, loviri şi alte violenţe. Cei doi au fost la un pas să ucidă un localnic din Băcia. Mealha l-a lovit cu picioarele în cap, iar Lorincz a trecut apoi cu maşina peste el. Pentru aceste infracţiuni, săvârşite în luna februarie 2020, Atila Iosif Lorincz a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, iar prietenul său, Constantin Nicolae Mealha, care şi-a recunoscut fapta, a fost condamnat la 4 luni de închisoare, cu suspendare. Sentinţa pronunţată de tribunal în 29 octombrie nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Potrivit procurorului de caz, în 8 februarie, persoana vatămată, un bărbat de 42 de ani, a consumat băuturi alcoolice, într-un restaurant din zona localităţii Băcia, aflat pe DN 66, împreună cu cei doi consăteni, iar până în jurul orei 23:30, toţi trei au ajuns în stare avansată de ebrietate.

La un moment dat, cei trei au ieşit afară, sprijinindu-se de autoturismul lui Lorincz.

„Aici, pe fondul unor discuţii contradictorii, inculpatul Nicolae Mealha îl loveşte cu pumnul în plină figură pe B.A., iar acestuia îi sare şapca din cap. Mai apoi, Mealha îşi freacă pumnul, ca şi când ar urma să lovească, îl prinde pe B. A. cu mânile de piept şi îl trânteşte la pământ. După ce persoana vătămată cade pe asfalt, se duce imediat la el şi îi dă cu piciorul în cap. După circa 15 secunde, în timp ce persoana vătămată încerca să se ridice de la pământ, Nicolae Mealha îşi ia avânt de la maşină, face doi - trei paşi şi îl loveşte cu piciorul, în plină figură, pe B. A., urmată de aplicarea altor trei lovituri cu piciorul în gură, persoana vătămată rămânând imobilizată la pământ. Deşi persoana vătămată era inertă şi în stare de inconştinenţă, inculpatul Nicolae Mealha, care părea că a terminat, se întoarce şi îl calcă cu piciorul pe cap pe acesta, apoi îi mai dă un picior peste cap. În acel moment, la faţa locului apare un TIR, iar şoferul acestuia îi strigă inculpatului Mealha să se oprească. De asemenea, încep să apară şi alţi martori (angajaţi ai restaurantului), iar unul dintre ei, apelează nr. unic de urgenţă, 112, moment în care inculpaţii Lorincz şi Mealha se urcă în autoturism, cu intenţia de a pleca, Lorinz la volan, iar Mealha pe locul din dreapta faţă”, se arată în dosar.

În imaginile surpinse de camerele video de supraveghere se arată cum cei doi agresori au plecat cu autoturismul din parcare, cu intenţia de a-l întoarce, însă la reîntoarcere, autoturismul condus de Lorincz a virat brusc stânga şi s-a îndreptat în mod evident către persoana vătămată, rămasă imobilizată la pământ, autoturismul trecând cu roata stângă faţă peste zona umărului drept, gâtului şi capului persoanei vătămate, care a fost târâtă circa jumătate de metru, autoturismul oprindu-se.

„După oprirea involuntară a autoturismului, determinată cel mai probabil de impactul cu victima - aşa cum susţin martorii - , deşi aceştia îi somează pe cei doi să nu plece, inculpaţii pornesc din nou maşina şi îşi continuă drumul, părăsind parcarea, intrând în D.N.7 şi virând dreapta, către localitatea Băcia. Între timp, după apelul la 112, la faţa locului soseşte un echipaj medical, care îi acordă persoanei vătămate primele îngrijiri medicale, iar mai apoi şi echipajele de poliţie. Persoana vătămată a fost dusă de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva cu multiple leziuni la nivelul feţei, stabilindu-i-se diagnosticul: eveniment rutier; traumatism cranio-facial; fractură oase nazale; fractură os zigomatic şi arcadă zigomatică stânga; plagă contuză buza superioară; multiple escoriaţii.

Lui Atila Lorincz i-au fost recoltate, în acea noapte, la ora 00:40, probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind de 3,26 grame la mie, alcool în sânge. Victima sa avea o alcoolemie de 2,13 la mie. Cei doi agresori au fost reţinuţi de poliţişti, Lorincz a stat o lună în arest preventiv şi încă o lună în arest la domiciliu, iar Mealha a fost trimis în arest la domiciu pentru aproximativ două luni. Ulterior, cei doi au fost cercetaţi sub măsura controlului judiciar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Nereguli mari descoperite la firme din industria lemnului, în timpul unor razii efectuate de poliţişti

Cu TAF-ul prin albiile râurilor de munte. Jandarmii au amendat doi lucrători forestieri

Întâlnire nedorită pentru un cioban din Hunedoara. A fost atacat de un urs care dădea târcoale stânii

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite