Scenă uluitoare în faţa Spitalului judeţean din Deva: un pacient a făcut atac de cord la intrarea în policlinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii s-au strâns în jurul pacientului, aşteptând disperaţi intervenţia echipei SMURD. D.G.
Oamenii s-au strâns în jurul pacientului, aşteptând disperaţi intervenţia echipei SMURD. D.G.

Un hunedorean a fost aproape de a-şi pierde viaţa, în urma unui infarct suferit, în momentul în care ieşea de la o consultaţie, în policlinica Spitalului Judeţean Hunedoara.

Oamenii au sunat la 112 pentru a anunţa incidentul, iar paramedicii au intervenit în circa şapte minute. Între timp, zeci de oameni s-au strâns în jurul bărbatului, în aşteptarea echipelor medicale.


Personalul din policlinică nu a intervenit pentru a-l salva pe pacient, deoarece nu avea instrumentele necesare de resuscitare.

Salvat de paramedicii SMURD

„Conform protocolului, paramedicii şi personalul Ambulanţei sunt cei care intervin în astfel de cazuri, pentru că au dotările tehnice necesare resuscitării”, a explicat managerul Spitalului Judeţean Hunedoara, Călin Laza.

Victima, un bărbat în vârstă, cu probleme cardiace, a fost resuscitată şi transportată pe o targă de paramedici şi pompieri, pe holurile spitalului, până în Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde a continuat să primească îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, pacientul se află în prezent în afara pericolului.

Citeşte şi:

Doctoriţele arestate pentru că au prescris reţete false de sute de mii de euro au fost date afară din spitalul din Deva

Ficatul şi rinichii unui hunedorean aflat în moarte cerebrală au fost prelevate la Spitalul Judeţean din Deva

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite