Scandal în Consiliul Local pentru un teren a cărui vânzare a făcut obiectul unui dosar DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali ai municipiului Deva s-au certat ieri la aprobarea Planului Urbanistic Zonal al unui teren din zona Zăvoi, vândut în 2006 de Primăria Deva unei firme private, care se angajase ca în trei ani să facă investiţii pe acest teren, dar investiţiile nu au mai avut loc.

Vasile Ţonea, unul dintre consilierii deveni, a cerut anularea actului de vânzare-cumpărare a terenului de 12 hectare din Zăvoi, pe motiv că firma cumpărătoare nu a făcut nicio investiţie pe el şi, totodată, l-a achiziţionat la preţul de 1,2 euro pe metru pătrat, adică mult sub preţul pieţei. „Grija unora dintre consilierii locali faţă de cheltuielile ulterioare în cazul anulării contractului de vânzare-cumpărare a terenului este patetică. Evaluările făcute au demonstrat că terenul a fost vândut cu două milioane de euro mai puţin decât ar fi valorat”, a declarat Vasile Ţonea.

De altfel, membrii Consiliului Local Deva care în 2006 au aprobat vânzarea terenului din Zăvoi, pe care investitorul SC Sanca SRL se angajase să construiască blocuri de locuinţe şi spaţii comerciale, au fost chemaţi să dea explicaţii procurorilor anti-corupţie pentru tranzacţia efectuată.

Aseară, demersul consilierului local s-a lăsat fără rezultat. Ceilalţi consilieri au aprobat PUZ-ul terenului din Zăvoi şi au respins iniţiativa lui Ţonea de anulare a contractului dintre primărie şi SC Sanca SRL.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite