Protest spontan la Termocentrala Mintia. Ce nemulţumiri au salariaţii companiei de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Cristian Iştoc.
FOTO: Cristian Iştoc.

O parte a salariaţilor Termocentralei Mintia din Hunedoara au declanşat luni, un protest spontan, în timpul căruia şi-au exous o serie de nemulţumiri.

O parte dintre salariaţii Termocentralei Mintia din Hunedoara au declanşat luni, un protest spontan. Reprezentanţii acestora se declară nemulţumiţi de situaţia în care se află societatea, de neacordarea unor drepturi salariale prevazute atât în contractele individuale de muncă, cât şi în contractul colectiv de muncă.

„Lucrătorii au de primit tichetele de masă, deconturile pentru transport şi cele pentru energie neachitate din luna martie, însumând circa 2.000 de lei pentru fiecare angajat. Pe lângă neacordarea drepturilor salariale, oamenii sunt nemulţumiţi de lipsa investiţiilor, lipsa stocurilor de cărbune care a determinat închiderea unităţii şi oprirea apei calde pentru 4.500 de locuinţe din Deva, reducerea personalului calificat”, a informat Cristian Iştoc, lider al Filialei Hunedoara din cadrul CNS Cartel Alfa.

Termocentrala Mintia face parte de Societatea Complexul Energetic Hunedoara, societatea aflată în insolvenţă.

„Având în vedere că au fost identificate inclusiv sursele de finanţare pentru acordarea drepturilor restante, considerăm că este de datoria autorităţilor publice să intervină pentru a debloca de urgenţă această situaţie şi pentru a găsi soluţii pentru desfăşurarea activităţii Termocentralei”, mai precizează Cristian Iştoc.

Termocentrala Mintia are circa 700 de angajaţi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Protest al salariaţilor Termocentralei Mintia. Oamenii au „ocupat” trecerea de pietoni de pe Drumul Naţional 7

Termocentrala Mintia a rămas fără gaz metan, din cauza datoriilor. Ce riscuri implică măsura luată pentru prima dată

Agonia mineritului: Termocentrala Mintia importa cărbune de 80 de milioane de dolari, în timp ce minerii îşi pierdeau locurile de muncă

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite