Protest în Deva pentru românii din Occident, care au aşteptat ore în şir la cozi în faţa secţiilor de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Devenii s-au strâns în faţa Prefecturii Hunedoara, pentru a semna o petiţie de susţinere a Diasporei.
Devenii s-au strâns în faţa Prefecturii Hunedoara, pentru a semna o petiţie de susţinere a Diasporei.

Cozile imense din faţa secţiilor de vot din Occident şi faptul că mii de români au fost nevoiţi să stea la cozi interminabile, ore în şir, pentru a-şi exercita dreptul de vot, i-au mobilizat şi pe deveni. Mai mulţi localnici s-au strâns astăzi în faţa Prefecturii Hunedoara, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de românii din afara ţării, privaţi de dreptul de a vota.

Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile din Deva s-au întâlnit în această seară, în faţa Prefecturii Hunedoara, pentru a strange semnături, într-o petiţie în care îşi arată susţinerea cu alegătorii din străinătate care nu putut vota în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

“Scopul acestei întâlniri şi a celor care ne-am adunat aici este de a face ceva pe cale legală şi anume de a cere respectarea drepturilor democratice.

În acest sens ne-am adunat şi o să semnăm o petţie, pe care ulterior o vom adresa Autorităţii Electorale Permanente şi Ministerului Afacerilor Externe, pentru a ne comunica soluţiile pe care vor să le ia pentru turul doi al alegerilor, astfel încât aceste situaţii să nu se mai repete.

Suntem solidari cu toate persoanele care au vrut să voteze şi mi se pare un atac la demnitatea umană faptul că au stat ore întregi în faţa secţiilor de votare fără a putea vota”, a declarat Marius Bota, unul dintre semnatarii petiţiei.  


Vă recomandăm şi:

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara: în Valea Jiului, Victor Ponta s-a impus clar în faţa lui Klaus Iohannis

Primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale 2014, în Hunedoara, au fost publicate astăzi de Biroul Electoral Judeţean. Hunedoara este singurul judeţ din Ardeal în care Victor Ponta s-a impus în primul tur al alegerilor, în faţa lui Klaus Iohannis. Cele mai mari procente obţinute de candidatul PSD au fost înregistrate în Valea Jiului.

Alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara. Klaus Iohannis câştigă în Deva, Victor Ponta în majoritatea oraşelor din judeţ

Alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara: Victor Ponta a obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Hunedoara, dar în municipiul Deva a fost învins de Klaus Iohannis.

Alegeri prezidenţiale 2014. Omul care a mers 14 kilometri pe jos pentru a vota

Ioan Horgaş (67 de ani), un localnic din satul hunedorean Faţa Roşie, a parcurs 14 kilometri pe jos, pentru a vota. Satul aparţine de Bătrâna, comuna cu cea mai puţin numeroasă populaţie din judeţul Hunedoara. Aici doar 120 de oameni sunt înscrişi pe listele electorale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite