Primul medic vaccinat anti-COVID 19 în judeţul Hunedoara: „Am făcut-o pentru că ne vrem vieţile înapoi” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Silviu Roşu şi asistenta Rodica Coza de la ATI Deva au fost primii oameni care au fost vaccinaţi în judeţul Hunedoara.ADEVĂRUL.
Medicul Silviu Roşu şi asistenta Rodica Coza de la ATI Deva au fost primii oameni care au fost vaccinaţi în judeţul Hunedoara.ADEVĂRUL.

Medicul Silviu Roşu şi asistenta medicală Rodica Coza, ambii de la Secţia ATI Deva, au fost primii oameni vaccinaţi anti-Covid 19 în judeţul Huendoara.

Cadrele medicale de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva au fost primii oameni vaccinaţi în judeţul Hunedoara.

GALERIE FOTO CU VACCINAREA ÎN DEVA

Vaccinarea a început, miercuri dimineaţă, 30 decembrie 2020, la Secţia de Recuperare Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva („Baia Sărată”), după ce primele 975 de doze de vaccin Covid 19 au fost aduse în judeţ şi distribuite unităţilor medicale.

Medicul Silviu Roşu, de la ATI Deva şi asistenta medicală Rodica Coza, de la aceeaşi secţie a spitalului judeţean, au fost primii hunedoreni vaccinaţi.

„A fost o zi normală. O simplă înţepătură, fără nicio problemă. Nu există efecte adverse. Nu poţi obliga pe nimeni să ia o decizie dacă se vacinează sau nu. Este o decizie voluntară. La fel ca şi colega mea, ne vrem vieţile înapoi şi cu un minim spirit civic, toată lumea ar trebui să se vaccineze. Dacă ne este dor să mergem la film, dacă ne este dor să mergem la teatru, dacă ne este dor să mergem la bunici, dacă vrem să lăsăm copii să meargă înapoi la şcoală, trebuie să ne vaccinăm”a relatat medicul Silviu Roşu.

Acesta a adăugat că nu va renunţa la vreuna dintre măsurile de precauţie împotriva răspândirii virusului Covid 19.

„Chiar dacă vaccinarea te protejează de a face o formă severă de boală, teoretic, într-o mică probabilitate, poţi să fii purtător şi să dai mai departe virusul. Atâta timp cât cei cu care intri în contact sunt vaccinaţi se produce o ruptură a lanţului de transmitere şi asta este recomandat să se întâmple”, mai spune acesta.


Medicul Silviu Roşu. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

medicul silviu rosu vaccinat anticovid

„Am ales să mă vaccinez în primul rând pentru a-mi proteja familia. Eu lucrez în fiecare zi cu pacienţi cu Covid 19 şi vreau să se termine cu această boală. Prin 20 martie a fost primul caz. A fost ciudat, parcă simţeam că murim cu toţii. Am plâns atunci”, a relatat  Rodica Coza.

vaccin covid 19 administrat la Deva foto ADEVARUL Daniel Guta

Medicul Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, a precizat că vaccinarea este un lucru necesar cadrele medicale şi va ajuta la reducerea nivelului de stress resimţit de acestea. De asemenea, este un pas important pentru ca oamenii să revină la o viaţă normală.

„Reacţia angajaţilor spitalului la posibilitatea de a se vaccina este bună, în sensul că majoritatea oamenilor au dorit să se vaccineze. E importat că lucrurile au pornit şi suntem printre primii care am intrat pe programul de vaccinare, iar atunci când lucrurile vor intra în rutină vaccinarea va merge şi mai bine ”, a declarat Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

vaccin covid 19 administrat la Deva foto ADEVARUL Daniel Guta

Potrivit medicul Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, au fost alocate 175 de flacoane de vaccin anti-Covid 19 centrelor de vaccinare a personalului medical din judeţ, cu 975 de doze de vaccin. Centrul din Deva a primit 200 de doze de vaccin, iar spitalul din Hunedo. 10 centre de vaccinare a personalului medical funcţionează în spitalele din judeţ şi toate au primit vaccinuri. Următoarea repartiţie a vaccinurilor va fi, cel mai probabil, din 4 ianuarie 2021, spune acesta.
 


Vă recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Câte cazuri noi s-au înregistrat şi unde mai sunt focare

Aproape 60 de centre de vaccinare anti-Covid-19 vor fi organizate în judeţul Hunedoara

Episcopia Devei şi Hunedoarei face apel către localnici pentru a dona sânge şi plasmă

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite