Primii oaspeţi ai adăpostului de câini reînfiinţat în Deva: 60 de maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abandonat recent, pentru mai multe săptămâni, după ce contractul dintre administraţia locală a Devei şi firma de ecarisaj s-a încheiat, centrul canin din Sântuhalm a fost preluat de Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân.

Cel de-al doilea adăpost pentru câinii fără stăpâni, din zona Sântuhalm (Deva), şi-a reluat activitatea, după mai multe săptămâni în care a fost închis.

Aici au fost aduşi câteva zeci de maidanezi luaţi de pe străzile Devei şi din împrejurimile oraşului. „Sunt trataţi şi sterilizaţi, iar cei care nu prezintă pericol pentru oameni vor fi readuşi în locurile de unde au fost luaţi de hingheri. Câinii agresivi vor rămâne în adăpost”, a precizat Ciprian Hodor, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară – Serviciul Judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân.

Centrul canin, despărţit de un gard de adăpostul ONG-urilor

Terenul adăpostului este al Primăriei Deva, iar facilităţile şi clădirile au fost construite de firma de ecarisaj cu care administraţia locală a avut contract până în vara acestui an.

Ele au fost predate municipalităţii şi vor fi folosite de Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân. În imediata vecinătate a centrului canin din Sântuhalm funcţionează cel mai mare adăpost pentru câini din judeţ. Peste 600 de maidanezi împart ţarcurile unui adăpost privat, administrat de două asociaţii neguvernamentale ale iubitorilor de animale.
 

Vă recomandăm şi:

Povestea „căţelăriei” de la marginea Devei: peste 600 de maidanezi trăiesc în lagărul câinilor fără stăpân

Un copil de 9 ani a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un maidanez

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite