PORTRET ADEVĂRUL DE SEARĂ DEVA: George Şoş este expertul în beatbox

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul imită fără probleme sunete precum bătaia tobelor. Pe lângă buze şi limbă, ţine ritmul şi cu ajutorul vocii. Un microfon şi o sticlă cu apă. Acestea sunt singurele lucruri de care are nevoie pentru a face spectacol.

Profil:

Născut. 12.11.1993
Studii. Elev clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva
Familie. Un frate mai mare

S-a apucat de această „meserie” în urmă cu trei ani, iar primele informaţii le-a obţinut de pe YouTube.

La ora actuală, aproape orice tânăr se mândreşte că ştie să danseze. Eu am căutat altceva, iar beatboxul m-a atras de la bun început. E o formă de percuţie vocală care iasă din tipare, care îmbină arta de a imita sunete cu mixările de DJ şi voce”, a declarat George Şoş.

Dacă la început imita ceea ce vedea pe Internet, acum tânărul merge doar pe creaţii proprii. Din mulţimea de spectacole unde a prestat nu a reţinut decât câteva melodii pe care poate oricând să le reproducă. În rest, totul se creează la faţa locului, se improvizează în faţa publicului. Merge pe acest principiu pentru originalitate, fără a obişnui să-şi înregistreze melodiile.

Pentru mine, beatboxul este muzica prin care mă exprim cel mai bine, îmi dezvălui adevărata faţă a personalităţii. Îmi place să-i fac pe cei de lângă mine să râdă şi să se simtă bine, iar prin beatbox am mereu parte de succes”, a adăugat tânărul artist.

Cel mai recent spectacol la care a participat a fost Balul Balurilor. Este client fidel al cluburilor din Deva, unde de multe ori asigură atmosfera muzicală şi încinge nopţile la început de weekend. Artistul său preferat este Beardyman, iar numele de scenă Şoş Power.

La „Românii au talent”

Pentru George, un spectacol înseamnă reprezentaţii de minimum cinci minute şi maximum 25, iar pentru asta se antrenează zilnic.

Fac beatbox pentru prieteni, când vrem să scăpăm de plictiseală şi să ne distrăm, dar şi pentru public. M-am gândit chiar să pun bazele unei trupe de profil, sunt deschis la orice colaborare în acest sens”, a precizat George.

Deşi spune că, la nivel local, semnificaţia beatboxului este cunoscută, la nivel naţional acest lucru e mai puţin ştiut. Susţine că acest lucru a fost dovedit la show-ul „Românii au talent”, unde concurenţii de beatbox au putut fi număraţi pe degete, comparativ cu cei care au ales să se etaleze prin dans.

Vrea să participe şi el la sezonul al doilea al emisiunii, însă nu ţinteşte premiul cel mare, ci doar partea de promovare. „Dacă te vede cine trebuie, poţi câştiga bani din aşa ceva. Eu deja fac acest lucru, îmi asigur pe cont propriu banii de buzunar”, a mai spus George.

Întrebări şi răspunsuri

Vrei să faci carieră în beatbox?
Nu neapărat, însă cu siguranţă va fi un hobby pentru mine. Nu mă costă absolut nimic şi nu văd de ce aş renunţa la ceva care-mi place.
Ce vrei să faci după terminarea liceului?
Momentan, totul e la stadiul de intenţie. Vreau să dau examen de admitere la Academia de Poliţie, însă nu sunt hotărât sută la sută. Încă mă mai gândesc în ce direcţie să îmi continui studiile.
Ce obişnuieşti să faci în timpul liber?
Să fac sport, să joc fotbal ca orice băiat. Uneori, merg şi pe alte variante de petrecere a timpului liber, cum ar fi pockerul, pe care-l joc cu prietenii.

Ce-i place
„Îmi place să mă descurc pe cont propriu, să nu fiu nevoit să depind de ceilalţi, mai ales atunci când vine vorba de bani. Îmi plac şi momentele în care nu mă stresează cei din jur, mă lasă să fac ceea ce consider eu că este bine pentru mine”, a spus elevul .

Ce nu-i place
„Nu-mi plac persoanele de bani gata, cei care cred că numele pe care-l poartă rezolvă orice. Sunt total împotriva etnobotanicelor şi urăsc zilele când sunt răcit, iar afară este foarte cald”, a adăugat George.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite