Polițiștii de la rutieră au primit aparate cu care vor înregistra convorbirile agent -șofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din acest an, poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara vor folosi două sisteme de supraveghere audio-video şi constatare a abaterilor rutiere. Polițiștii vor purta microfoane mobile cu care vor înregistra convorbirile dintre polițișt și șofer.

Potrivit unui comunicat IPJ Hunedoara, începând din acest an, polițiștii Serviciului Rutier au în dotare două  sisteme de supraveghere audio-video şi constatare a abaterilor rutiere. “Noile sisteme, care permit înregistrarea audio şi video a discuţiilor dintre poliţiştii rutieri şi şoferi, în trafic, au fost deja amplasate pe două autospeciale aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara”, declară Bogdan NIțu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.
Sistemele au fost repartizate, în principal, la serviciile rutiere care au în responsabilitate Drumul Naţional 7 şi au rolul de a sigura materialul probator solicitat de instanţele de judecată învestite cu soluţionarea plângerilor formulate împotriva proceselor-verbale de constatare a contravenţiilor. Acestea vor asigura transparenţă activităţii poliţiei rutiere, furnizarea materialului probator în cazul contestării măsurilor aplicate de poliţie, diminuarea cazurilor de ultraj împotriva poliţiştilor rutieri şi eliminarea eventualelor cazuri de corupţie în rândul acestora. Din punct de vedere tehnic, sistemele sunt constituite dintr-o unitate centrală  care asigură înregistrările audio-video prelevate de o cameră  video ce preia imagini din exteriorul autospecialei şi una pentru imaginile din habitaclu, un microfon de interior şi un microfon portabil aflat asupra poliţistului, care înregistrează semnalul audio din apropierea acestuia. Microfonul portabil asigură înregistrarea dialogului poliţist - participant la traficul rutier. Înregistrarea audio-video se efectuează continuu, 24/24 ore, atât în interiorul autospecialei de poliţie cât şi în exteriorul acesteia. Microfonul portabil asigură transmiterea de date până la o distanţă de 300 m faţă de autospecială, iar în cazul în care se depăşeşte această  rază de acţiune,semnalul sonor este stocat de microfon în memoria proprie, urmând ca ulterior să fie transferat în unitatea centrală. Camera video care asigură filmarea în exteriorul autospecialei este realizată în tehnologie de ultimă oră, înregistrează  imagini în format digital, până la 1 km. pe timp de zi şi 300 m. în condiţii de luminozitate scăzută (noaptea).

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite