Poliţe făcute degeaba de hunedoreni: firma de asigurări a scos trăsnetul basma curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţíi societăţii ASTRA, filiala Deva, consideră asigurarea obligatorie „o donaţie”. O familie din localitatea Săcel Strei se izbeşte de refuzul categoric al asiguratorului de a o despăgubi de pagubele produse de un trăsnet.

Povestea familiei Pascal începe în luna martie, când a încheiat, pe lângă poliţa de asigurare obligatorie, o poliţă care să cuprindă şi alte tipuri de asigurare.

„Am vrut să dormim liniştiţi aşa că pe lângă asigurarea obligatorie ne-am asigurat bunurile şi în cazul distrugerilor cauzate de trăsnete. Asta chiar dacă am plătit aproape dublu faţă de cei 20 de euro, cât costa asigurarea obligatorie”, a povestit Tatiana Pascal, proprietara poliţei de asigurare.

În urmă cu două luni, nenorocirea s-a produs. Un trăsnet a lovit locuinţa hunedorenilor, iar supratensiunea produsă a afectat grav centrala termică. Opinia specialiştilor a fost clară: „defecţiunea s-a produs ca urmare a trăsnetului şi a avut drept rezultat deteriorarea gravă a plăcii electronice”, se arată în expertiza tehnică întocmită de Valer Vlaiconi. Înlocuirea acestei plăci a costat familia Pascal aproximativ 650 de lei.

Cu actele doveditoare, respectiv expertiza tehnică, factura reparaţiei şi atenţionarea de furtună emisă de Primăria Călan, Tatiana Pascal s-a prezentat la sediul agenţiei ASTRA din Deva. „Am fost tratată cu un profund dispreţ atât de consilierul juridic Iosif Ilieş, cât şi de inspectorul Vasile Bârlădeanu. Primul mi-a spus că această poliţă de asigurare este o donaţie făcută Guvernului, iar inspectorul m-a trimis la plimbare, pe motiv că nu l-am convins de cele întâmplate”, a spus femeia.

O lună mai târziu, familia Pascal primeşte şi un răspuns oficial din partea societăţii ASTRA Asigurări. Aici Vasile Bârlădeanu arată că agenţia nu poate plăti pagubele din cauză că nu trăsnetul e vinovat de cele întâmplate, ci scurtcircuitul. Adică, paguba era suportată de agenţie dacă centrala electrică ar fi fost lovită direct de trăsnet şi nu prin „intermediari”. Tatiana Pascal nu va da în judecată societatea ASTRA.

Verdict: trăsnet nevinovat!

Directorul Lidia Iliescu le-a răspuns hunedorenilor care s-au plâns Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor că prin trăsnet se înţelege descărcarea electrică atmosferică însoţită de lumină vie şi de un zgomot puternic, direct asupra bunului. Deci nu trăsnetul e cauza defecţiunii, ci reţeaua electrică.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite