Piaţa Unirii devine cinematograf în aer liber: Caravana TIFF ajunge în Deva

0
0
Imagine din filmul #Selfie, care va rula la Deva.
Imagine din filmul #Selfie, care va rula la Deva.

Hunedorenii sunt invitaţi la film în aer liber. Din seara de joi, până duminică, în Piaţa Unirii din municipiul Deva vor rula patru dintre filmele prezentate la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Caravana Festivalului Internaţional de Film Transilvania va ajunge pentru patru seri la Deva. Patru dintre producţiile cinematografice prezentate la TIFF vor putea fi vizionate în cinematograful amenajat în aer liber, în centrul istoric al Devei.

În seara de joi, hunedorenii sunt invitaţi la filmul Domnişoara Christina, în regia lui Alexandru Maftei, o ecranizare a nuvelei scrise de Mircea Eliade. Filmul de vineri seara se numeşte Bucureşti, unde eşti? şi a fost regizat de Vlad Petri. Este un documentar care prezintă evenimentele din 2012 petrecute în Piaţa Universităţii.
Sâmbătă, hunedorenii au ocazia să vizioneze lungmetrajul #Selfie, realizat de Cristina Iacob care a fost inclus recent în selecţia oficială a „Let's CEE Film Festival”, din Austria. În ultima seară a festivalului, Caravana TIFF aduce la Deva comedia Sunt o babă comunistă, a lui Stere Gulea.

Toate filmele încep de la ora 22:00, iar intrarea este gratuită.


Vă recomandăm şi:

Filmul „Sunt o babă comunistă“ va fi proiectat la Zilele Filmului Francofon din Ungaria

Lungmetrajul „Sunt o babă comunistă“, regizat de Stere Gulea, va fi proiectat la filiala din Seghedin a Institutului Cultural Român (ICR), evenimentul marcând participarea pentru prima dată a instituţiei la Zilele Filmului Francofon de la Seghedin.

Stere Gulea, Doina Ioanid şi Adrian Cioroianu, la Zilele Culturii Române din Islanda

Muzicienii Remus Azoiţei şi Eduard Stan, saxofonistul Lucian Nagy, istoricul Adrian Cioroianu, regizorul Stere Gulea şi scriitoarea Doina Ioanid vor participa la Zilele Culturii Române la Reykjavik (Islanda), eveniment ce se desfăşoară în perioada 6-13 ocotmbrie.

Cinema în aer liber, pe Stadionul Michael Klein din Hunedoara

Timp de aproape o săptămână Stadionul Michael Klein va deveni cel mai mare cinematograf în aer liber, care a funcţionat în municipiul Hunedoara. Evenimentele vor avea loc în perioada 17 – 22 iunie.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite