Peste 25 de hunedoreni au avut gripă porcină: unul a murit, cinci sunt încă sub tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de infectare cu virusul AH1N1 la nivelul judeţului Hunedoara, în acest sezon, a ajuns la 26. Din totalul acestora, cinci se află încă sub supraveghere medicală, trei primind confirmarea de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pe parcursul zilei de ieri. Un pacient a decedat, iar ceilalţi s-au vindecat.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara afirmă, totuşi, că în judeţul nostru nu se poate vorbi de un focar.

Activitatea gripală pe teritoriul României este de intensitate medie, cu răspândire regională în zonele de nord-vest, nord-est şi sud-est şi focare locale sau sporadice în restul teritoriului”, a declarat Cecilia Birău, directorul adjunct al DSP Hunedoara.


Din cele 26 de cazuri înregistrate printre hunedoreni, 20 de pacienţi s-au vindecat, cinci urmează tratamentul antiviral, starea lor fiind stabilă, iar unul a decedat. Este vorba de un bărbat de 51 de ani, diagnosticat cu multiple boli asociate.


Creştere alarmantă a virozelor


Faţă de acum două săptămâni, numărul virozelor respiratorii a crescut alarmant: cu peste 32 la sută. Cu toate acestea, hunedorenii nu se înghesuie să se vaccineze antigripal. În perioada 14-20 februarie, doar puţin peste 40 de persoane s-au imunizat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite