Peste 140 de exploatări forestiere au fost scoase la licitaţie pentru 2021 de Direcţia Silvică Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 140 de exploatări forestiere în ocoalele silvice din judeţ au fost scoase la licitaţie pentru 2021 de Direcţia Silvică Hunedoara.

Direcţia Silvică Hunedoara a scos la licitaţie publică un contract de exploatare forestieră în valoare de 4,6 milioane de lei.

Contractul pentru exploatările forestiere din 2021 este împărţit în 146 de loturi, distribuite pe toate ocoalele silvice din judeţ. Volumul total de masă lemnoasă prevăzut a fi exploatat potrivit contractului este de 58.260 de metri cubi.

În urmă cu un an, Romsilva - Direcţia Silvică Hunedoara a scos la licitaţie publică un contract de circa 5,3 milioane de lei, prin care achiziţiona servicii de exploatare forestieră pentru anul 2020. Conform documentelor, masa lemnoasă urma să fie exploatată, în acest an, din 162 de locuri din judeţul Hunedoara, cu o suprafaţă totală de peste 1.700 de hectare, iar volumul total de lemne procesate era estimat la 63.542 de metri cubi.

Cele mai recente rapoarte ale Institutului Naţional de Statistică arată câ în fiecare din ultimii ani, circa 600.000 de metri cubi de lemn au fost recoltaţi în judeţul Hunedoara, o mare parte provenind din pădurile cu proprietari privaţi.

Hunedoara se numără printre judeţele cu cele mai întinse suprafeţe de pădure din România.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Godeanu, „muntele sfânt al dacilor”, va fi reîmpădurit. Catastrofe i-au afectat în anii trecuţi 70 de hectare de pădure

Lista pădurilor virgine şi cvasivirgine din judeţ: 600 de hectare de pădure vor fi protejate în faţa drujbelor

Cum au fost cedate 10.500 de hectare în Retezat unor austriece. Şirul de nereguli confirmate de justiţie

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite