Pedeapsa primită de şoferul care a călcat intenţionat cu maşina un câine, supărat că animalul lătrase la el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ. ADEVĂRUL
Foto: ARHIVĂ. ADEVĂRUL

Un şofer a fost condamnat după ce a lovit intenţionat cu maşina un câine care se afla pe marginea drumului. Animalul a murit.

Judecătoria Deva a condamnat la o amendă penală de 2.400 de lei un bărbat de 60 de ani, din Deva, acuzat de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

Cioban în stare gravă după ce a fost atacat de un urs. Animalul sălbatic l-a muşcat de faţă

Câine împuns cu furca de stăpânul său, salvat de Protecţia Animalelor. Ce a păţit agresorul VIDEO

Ce s-a întâmplat cu câinele bătut crunt cu lopata, după ce a intrat în incinta unui monument istoric

De asemenea, potrivit deciziei instanţei, acesta va trebui să achite 1.500 de lei daune materiale şi 5.000 de lei daune morale unei familii căreia i-a ucis câinele. Sentinţa nu este definitivă.

Deveanul a fost trimis în judecată după ce a călcat cu maşina, intenţionat, câinele unei familii din Mintia, care se afla pe marginea unui drum, la circa 1,5 metri de partea carosabilă.

Câinele de talie mică, pe nume Rosa, ieşise din curte după ce stăpânii săi au lăsat poarta deschisă. „Persoana vătămată s-a întors în casă după lesă, moment în care a auzit o accelerare de motor şi apoi a găsit câinele fără suflare. Ulterior, a vizionat înregistrările efectuate de camerele video, ce redau atacul agresiv al inculpatului, aflat la volanul unui autoturism, îndreptat împotriva câinelul”, se arată în dosar.

A recunoscut fapta

Potrivit anchetatorilor, din imagini rezultă că autoturismul Peugeot, condus de inculpat, se deplasa cu viteză redusă pe drumul din Mintia, dinspre DN 7. La o distanţă de aproximativ 50 metri de imobilul familiei vătămate, se observă un câine de talie mică, pe o păşune situată la marginea drumului.

„Apropiindu-se de animal, autoturismul măreşte viteza de deplasare şi îşi schimbă direcţia de mers, îndreptându-se către animal, moment în care se observă intenţia clară de a-l lovi. Observând că vehiculul se deplasează cu viteză în direcţia sa, câinele şi schimbă direcţia de mers, dar nu reuşeşte să se retragă din calea vehiculului, fiind călcat cu roţile din partea stângă. Inculpatul, după ce loveşte câinele cu autoturismul, revine pe drumul pietruit, continuându-şi deplasarea, fără să oprească”, se arată în dosar.

Autorul infracţiunii a recunoscut faptele şi a declarat că ar fi fost incomodat, în aceeaşi zi, de câinele aflat pe drum care lătrase la el. „Mai susţine inculpatul, în mod nesincer, că, la momentul întoarcerii către casă, observând acelaşi câine, care îi crease anterior disconfort, venind înspre el, a vrut să îl sperie şi a efectuat viraj sţânga înspre el, ieşind de pe partea carosabilă pe iarbă aproximativ o jumătate de metru sau un metru. Mai precizează că recunoaşte săvârşirea faptei, dar nu a intenţionat să ucidă câinele, ci doar să il sperie. Ulterior, în cursul judecăţii, inculpatul recunoaşte comiterea faptei aşa cum aceasta a fost descrisă în rechizitoriu”, se arată în dosar.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Pui de căprioară salvat de la înec într-un bazin plin cu ulei. Plânsul animalului a fost auzit de localnici

Un cal a fost salvat înainte de a se îneca, după ce a căzut în râul Mureş. Pompierii au venit în ajutorul lui

Magia naturii pe o baltă plină de gunoaie. Familie de lebede din iaz, „adoptată” de localnici VIDEO

FOTO Păsările sălbatice au ocupat lacul de acumulare de pe Strei. Spectacol în sanctuarul naturii

Podul verde al Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum a ajuns ecoductul pentru animale, la doi ani de la construcţie VIDEO

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite