Paul Popa, "complicele" temutului interlop grec Passaris, este aşteptat la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Popa.
Paul Popa.

Aflat timp de mai mulţi ani pe lista celor mai căutaţi infractori români, Paul Popa, acuzat că l-a sprijinit pe asasinul grec Konstantinos Passaris în jafurile armate comise pe teritoriul Greciei, va fi audiat astăzi la Tribunalul Hunedoara, într-un dosar în care a fost cercetat pentru tentativă de omor şi uz ilegal de arme de foc. 

Paul Popa a cerut rejudecarea unui proces în care a fost condamnat de magistraţii hunedoreni la 12 ani de închisoare, după ce în anul 2002, în timpul unei răfuieli la Deva, a împuşcat n tânăr în piept, cu o armă de foc, lăsându-l paralizat pe viaţă. Timp de cinci ani Popa, cercetat şi pentru complicitatea la jafurile armate comise pe teritoriul Greciei de Konstantinos Passaris, un temut asasin grec, s-a aflat pe lista celor mai căutaţi infractori români. Abia în urmă cu un an a fost capturat în Austria, unde îşi refăcuse viaţa, după ce şi-a luat o identitate falsă (numele de Mario Răducan).

Astăzi, cel supranumit "colonelul" lui Passaris, va fi adus în cătuşe de la Penitenciarul Aiud, pentru a fi înfăţişat magistraţilor Tribunalului Hunedoara. Paul Popa a solicitat reducerea pedepsei de 12 ani de închisoare primită pentru împuşcarea deveanului Gabrial Duţ. 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite