Omul Păianjen loveşte din nou în bijuterii, poliţiştii hunedoreni bat pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate cazurile de jaf care au avut loc în ultimii doi ani în judeţul Hunedoara sunt în curs de anchetă, iar autorii sunt încă necunoscuţi. Al treilea jaf în care autorii escaladează complexe comerciale şi fură bijuterii a avut loc în urmă cu câteva zile.

Poliţia hunedoreană este în alertă după ce, zilele trecute, două persoane au furat 2,2 kilograme de bijuterii din aur şi 99 de ceasuri dintr-un magazin situat în incinta supermarketului Real.

Valoarea totală a pagubei se apropie de 300.000 de lei.

Pentru a pătrunde în imobil, hoţii au tăiat acoperişul magazinului şi au coborât în interiorul bijuteriei cu ajutorul a două scări telescopice. Oamenii legii bănuiesc că indivizii care au dat spargerea au pregătit de mult timp această lovitură, întrucât au acţionat „ca la carte“. Nu s-au făcut nici auziţi, nici văzuţi şi au reuşit să fenteze atât camerele de supraveghere, cât şi alarma magazinului.

Magazinul spart de hoţi avea alarma activată, însă ea nu a pornit, pentru că hoţii nu au intrat pe uşă. Aceştia au pătruns prin acoperişul hypermarketului. Echipa care a făcut cercetări a stabilit că suspecţii au pătruns în magazin cu ajutorul a două scări telescopice, după ce au decupat o bucată din plafonul structurii metalice a clădirii şi o bucată din tavanul fals al spaţiului unde se află magazinul de bijuterii”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

Camerele de supraveghere au surprins un individ care purta cagulă, în timp ce sustrăgea respectivele bunuri. „Există un cerc de suspecţi, iar cercetările vor fi continuate. Întrucât pe acoperiş au fost descoperite două scări, se bănuieşte că avem de-a face cu doi indivizi”, a adăugat Niţu.

Paradoxal, în cazul jafurilor, deşi la faţa locului se deplasează echipe complexe de investigaţii, autorii continuă să rămână necunoscuţi.

În urmă cu câteva luni, la Petroşani, un alt magazin de bijuterii din incinta unui supermarket a fost prădat de un hoţ. Individul a furat două kilograme de aur, iar apoi a escaladat, cu o cordelină, pereţii magazinului, pierzându-şi urma.

La mijlocul anului 2010, la Deva a avut loc un eveniment similiar. O bijuterie din incinta magazinului Ulpia a fost ţinta unor hoţi care au furat aur în valoare de 100.000 de lei.

Şi în acest caz autorii au rămas necunoscuţi. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite