O secţie specială pentru tratamentul pacienţilor cu afecţiuni cardiace grave va funcţiona în spitalul judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 330.000 de lei vor fi investiţi în înfiinţarea unei unităţi de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici, la Deva.

Consiliul Judeţean a finalizat nota conceptuală şi a tema de proiectare pentru înfiinţarea unei Unităţi de de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC). Proiectul va fii prezentat vineri, în şedinţa CJ.

Secţia va funcţiona în noul spaţiu al de la Cardiologie şi va fi un compartiment de terapie intensivă care va dispune de 12 paturi cu monitorizare a funcţiilor vitale.

 „Este vorba despre o formulă nouă de organizare şi administrare pentru pacienţii critici. Unitatea va funcţiona în regim de terapie intensivă pentru pacienţii cardiaci critic, va dispune de personal specializat, complet, cu o anumită pregătire şi cu o dotare pretenţioasă, dar cu impact deosebit în îngrijirea pacienţilor”, a declarat dr. Constantin Blaj, şeful secţiei de Cardiologie din cadrul SJU Deva.

Valoarea totală a investiţiei este de 333.375 lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Donaţie pentru spitalul din Brad. Secţia de Obstetrică - Ginecologie a primit echipamente pentru nou-născuţi

Rinichii şi ficatul unui bărbat aflat în moarte cerebrală au fost prelevate la spitalul judeţean din Deva

O tânără infirmieră a leşinat după ce a fost luată la întrebări despre goangele de la Pediatrie: „A dat cu capul de gresie”

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite