O femeie a ajuns în spital, la ATI, după ce a fost muşcată de o viperă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vipere ilustrativa foto daniel guta

O femeie din Lupeni a ajuns în spital, la secţia de Anestezie şi Terapei Intensivă, după ce a fost muşcată de o viperă.

O femeie muşcată de o viperă, în timp ce se afla pe o stradă din Lupeni şi se pregătea să urce în autoturismul său, a fost transportată la spital.

Vipere în căutarea prăzii, surprinse în pădurile din Parcul Naţional Retezat. Imagini spectaculoase

Viperele au făcut o nouă victimă în Masivul Retezat: un student aflat în Rezervaţia Gemenele a fost muşcat

Viperele au atacat în Retezat: un cioban este în stare gravă după ce a fost muşcat. Un elicopter l-a adus la spital

Pacientei i-a fost administrat ser antiviperin şi a rămas internată la Secţia ATI a unităţii medicale din Lupeni, sub supraveghere medicilor. „Starea de sănătate a femeii este bună, însă în urma muşcăturii a apărut un edem, dar nu sunt probleme deosebite”, a declarat Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Medicii oferă recomandări hunedorenilor faţă de pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă şi despre măsurile de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Acestea din urmă impun efectuarea de urgenţă a unui vaccin antiviperin. Persoana muşcată de viperă poate muri în cinci ore, veninul acesteia este o hemotoxină, hemoglobina din sânge formând împreună cu veninul un compus stabil, ceea ce poate duce la sufocare. Totuşi moartea cauzată de muşcătura unui şarpe veninos survine în cazuri rare, mai mult de jumătate din muşcăturile de viperă sunt “uscate”, fără inoculare de venin. O muşcătură de la orice tip de şarpe veninos trebuie să fie întotdeauna considerată o urgenţă medicală. Chiar şi muşcăturile de şerpi neveninoşi ar trebui să fie tratate de medic, pentru că pot apărea reacţii alergice severe. În aceste cazuri, victima trebuie transportată cât mai urgent la spital, pentru a i se administra ser antiviperin. Victima trebuie să stea cât mai liniştită, să nu se mişte, pentru a evita răspândirea veninului în corp şi să aştepte sosirea personalului calificat.

Viperele sunt întâlnite adesea în zonele cu stâncărie şi mai puţin în oraşe. „Pentru a evita muşcătura de viperă: purtaţi bocanci, chiar dacă temperatura ambiantă este ridicată, efectuaţi permanent un control vizual al zonei în care urmează să păşiţi, nu ridicaţi pietre mari decât după ce, în prealabil, aţi efectuat un control vizual dedesubt, pentru a verifica dacă sunt şerpi, dacă intraţi într-o zonă cu vegetaţie înaltă care nu va permite verificarea suprafeţei solului, loviţi uşor vegetaţia cu un băţ astfel şarpele va fugi din calea dumneavoastră”, informa Direcţia de Sănătate Publică.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Imagini rare cu un lup au fost surprinse în Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina VIDEO

Pericolele din Sarmizegetusa Regia. De ce turiştii sunt atenţionaţi să nu se descalţe în templele dacice VIDEO

Cătunul din Munţii Şureanu care este părăsit iarna. Ce ascunde Ponorici în adâncurile pământului FOTO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite