O antenă de telefonie privată a declanșat un protest împotriva tele-radiaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care locuiesc pe strada Livezii sunt nemulţumiţi de construcţia turnului cu antene
Cei care locuiesc pe strada Livezii sunt nemulţumiţi de construcţia turnului cu antene

Zeci de locatari pe strada Livezii din Deva s-au adunat pentru a protesta în faţa unei case unde se va construi un turn metalic înalt de 50 de metri. Devenii acuză administraţia municipiului că a eliberat autorizaţia de construcţie fără a consulta vecinii obiectivului.

Beneficiarul investiţiei este SN Radiocomunicaţii SA din Timişoara. Acesta susţine că are toate aprobările necesare, respectiv de la Primăria Deva, de la Garda de Mediu şi de la Direcţia de Sănătate Publică. „În documentaţie este specificat doar faptul că pe acest teren se va construi un stâlp metalic înalt de 50 de metri, dar nu şi destinaţia lui. Deşi au autorizaţiile necesare pentru construirea acestui stâlp, pe noi, cei care locuim pe această stradă, nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord sau nu. Au început să aducă utilaje pentru construirea stâlpului de săptămâna trecută, iar astăzi au început şi lucrările. Nu este admisibil ca noi, cei care locuim aici, să nu fim întrebaţi absolut nimic. Dacă vor amplasa mai multe antene pe acest stâlp, riscurile de iradiaţie sunt mari“, a precizat Lucia Petraşca, locuitoare a străzii Livezilor. În cadrul protestului care a avut loc ieri, au fost strânse zeci de semnături ale vecinilor pentru ca această construcţie să nu fie ridicată.

„Toţi cei care locuim în zona unde se va ridica acest stâlp am solicitat în scris Primăriei Deva să anuleze autorizaţia pe care a emis-o cu privire la această construcţie. Acum aşteptăm răspunsul de la primărie, dar mai mult ca sigur răspunsul nu ne va fi favorabil. În acest caz, vom acţiona în instanţă beneficiarul acestui proiect. Amplasarea unei astfel de antene în apropierea locuinţelor noastre ne poate afecta grav sănătatea“, a declarat Cristian Lungu, devean al cărui imobil este în imediata apropiere a viitoarei construcţii.

Corina Oprişiu, city-managerul municipiului Deva, susţine că firma constructoare are toate autorizaţiile de construcţie. „Există şi autorizaţia celor de la Direcţia de Sănătate Publică. Prin urmare, noi nu am putut să ne opunem construcţiei unui turn pe o proprietate privată“, a spus Oprişiu.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite