Noaptea crimelor odioase comise de studentul nebun de gelozie: mărturia stranie a condamnatului la moarte care a spintecat o familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai înfiorătoare tragedii petrecute în anii 1970 în judeţul Hunedoara a avut loc în Petroşani. În noaptea de 1 spre 2 martie 1979, un student a ucis o familie întreagă, după ce s-a certat cu iubita. Claudiu Ghiţulescu a fost condamnat la moarte prin împuşcare, după ce a mărturisit crima şi s-a predat Miliţiei.

Povestea studentului ucigaş a înfiorat, la sfârşitul anilor 1970, comunitatea din Valea Jiului şi Hunedoara. Claudiu Ghiţulescu a fost condamnat la moarte, prin împuşcare, după ce şi-a ucis iubita şi pe părinţii fetei, în împrejurări stranii.

Cele trei crime săvârşite de Claudiu Ghiţulescu (22 de ani) au avut loc în noaptea de 1 spre 2 martie 1979, în apartamentul iubitei sale, din Petroşani. Tânărul era student la Institutul de Mine din localitate, în anul trei, iar Mirela, studentă în anul I, ar fi urmat să-i fie soţie. În seara de 1 Martie, cei doi împreună cu un alt cuplu de colegi au sărbătorit într-un bufet din Petroşani, însă mai târziu, când fata a fost condusă de Claudiu spre casă, între cei doi s-a iscat o ceartă. În scara blocului unde locuia tânăra, iubitul ei a lovit-o cu palma peste faţă, reproşându-i o relaţie pe care aceasta ar fi avut-o cu un alt bărbat. Ajunsă în casă, cu lacrimi în ochi şi cu urmele agresiunii pe obraz, fata hotărăşte să se despartă de student. Părinţii ei au fost însă cei care au sunat acasă la Claudiu pentru a anunţa că relaţia dintre cei doi tineri a luat sfârşit şi o dată cu ea şi planurile de căsătorie.

Foto 2 bis

A vrut să plece, dar nu a mai apucat
Vestea că a fost părăsit a căzut ca un trăznet asupra tânărului, iar acesta îşi doreşte răzbunare. Se înarmează cu două cuţite, un satâr de tăiat carne, trei şurubelniţe, un cuţit de tăiat hârtie, un cleşte patent şi o lamă de ras şi porneşte spre blocul unde mai devreme începuse drama vieţii sale. Cu puţin înainte de miezul nopţii, cu ajutorul lamei de ras şi a unui cuţit, Claudiu Ghiţulescu ciopleşte tocul uşii în dreptul broaştei, apoi trage, cu şurubelniţa limba acesteia şi se strecoară în casa în care Mirela şi părinţii ei dormeau. Şi-a agăţat mantaua în cuierul din hol.

„Am intrat apoi în camera Mirelei, care dormea. Am stat în fotoliu 10 - 15 minute, după care m-am ridicat şi am vrut să plec. Ajuns pe hol, am văzut însă că se aprinde veioza în camera Mirelei şi am zărit-o pe aceasta mergând la baie. M-am refugiat în bucătărie. Cât timp ea a stat la baie, am luat din buzunarul mantalei, din cuier, satârul şi un cuţit cu lama de 19 centimetri, după care am intrat în sufragerie. Ieşind din baie, Mirela ar fi putut să vadă sclipirea lamei satârului care ieşea din buzunar”, declara studentul ucigaş, în declaraţia ulterioară dată anchetatorilor, din dosarul păstrat la arhivele Tribunalului Hunedoara.

image

Măcelul din apartament
Ascuns în sufragerie, aşteptând ca fata să se întoarcă la culcare, tânărul este găsit de Ana, mama fetei care fusese trezită de gălăgia făcută în stradă de un chefliu. Ana a intrat în sufragerie pentru a privi pe fereastră. Ţipă la vederea tânărului, iar acesta se năpusteşte cu satârul asupra ei, lovind-o de mai multe ori în cap, gât şi corpul pe care i l-a despicat. Între timp, în cameră şi-a făcut apariţia tatăl Mirelei, Dumitru, care încearcă să îşi salveze soţia de furia criminalului. Scenele de groază se petreceau pe întuneric. Bărbatul înarmat cu satârul îl loveşte pe Dmitru de mai multe ori şi îl lasă într-o baltă de sânge. Se îndreaptă apoi spre bucătărie, unde fosta sa iubită se refugiase. O înjunghie în inimă cu un cuţit şi apoi continuă seria loviturilor ucigaşe, timp în care o întreba dacă a meritat cearta dintre cei doi, de mai devreme. Cele trei victime au fost lăsate fără suflare, măcelărite.

image

Cum au motivat magistraţii pedeapsa cu moartea

Claudiu Ghiţulescu şi-a lepădat hainele pline de sânge, a luat apoi cheile de la maşina familiei ucise şi a plecat cu autoturismul spre Târgu-Jiu, chiar fără a avea permis de conducere. Nu a ajuns prea departe. La ieşirea din Petroşani a lovit un parapet şi a distrus maşina. A reuşit să se întoarcă şi să se predea Miliţiei. “Am omorât trei oameni azi noapte. Faceţi ce credeţi de cuviinţă”, le-a declarat miliţienilor, în dimineaţa zilei de 2 martie 1979, conform documentelor păstrate în arhivele tribunalului.

În luna iulie a aceluiaşi an, tribunalul a decis condamnarea la moarte a tânărului, pentru omor deosebit de grav, sentinţa fiind considerată "singura în măsură să rezolve scopul de prevenţie specială şi generală urmărit”. În 19 decembrie 1979, după ce recursul tânărului a fost respins de Tribunalul Suprem al RSR, Tribunalul Hunedoara este informat de Penitenciarul Bucureşti că inculpatul Claudiu Ghiţulescu a fost executat prin împuşcare, la ora 10.00 dimineaţa.

Foto 4 bis

Vă recomandăm şi:

Lucian Hoară, fostul „emo“ care i-a tăiat gâtul iubitei sale, o elevă de 15 ani: „M-am pus în pielea celor care au suferit”

Lucian Hoară (22 de ani), tânărul din Hunedoara care, în 2008, a omorât o elevă din Hunedoara, în vârstă de numai 15 ani, se află în libertate de un an, fiind eliberat după şase ani petrecuţi în închisoare. Fostul adolescent – emo spune că încearcă să ducă o viaţă normală, în timp ce tatăl său afirmă că şi-a căutat de lucru, însă, deocamdată, fără prea mult succes.

Mărturia monstrului care a ucis o elevă şi i-a tranşat cadavrul: Aurel Enea s-a lepădat de Dumnezeu în puşcărie şi a scris o carte despre evoluţia omului

Aurel Enea, unul dintre cei mai sadici criminali ai Hunedoarei, a scris o carte în puşcărie, în speranţa că va fi pus în libertate mai devreme. Volumul se numeşte „Evoluţie vs. Creaţie: 33 de argumente în favoarea teoriei ştiinţifice a apariţiei vieţii prin evoluţie” şi cuprinde o serie de observaţii pe care condamnatul le face asupra lumii, unele cu totul şocante.

Copilul abuzat sexual cu un ardei iute, de "mama criminală", va fi despăgubit. Alina Ardeleanu a fost condamnată

Judecătoria Petroşani a condamnat-o pe Alina Ardeleanu, pentru maltratarea unui copil de şapte ani, pe care l-ar fi abuzat sexual, chinuindu-l cu ardei iuţi. Femeia este cercetată şi pentru omor calificat, fiind acuzată că a provocat incendiul care a dus la moartea a trei dintre cei patru copii ai săi. Tot ea a fost cercetată pentru uciderea altor doi copii.

Râmaru de Hunedoara: condamnat după cinci crime, Beniamin Laichici a cerut eliberarea pentru bună purtare

Cel mai "prolific" criminal hunedorean din ultimele două decenii, Beniamin (Jian) Laichici, a depus la Judecătoria Timişoara o nouă cerere de eliberare condiţionată. Condamnatul pe viaţă, pentru cinci crime comise într-o singură zi, s-a resemnat apoi, cu situaţia sa.

Cei mai odioşi criminali: Aurel Enea a ucis o adolescentă, a tranşat cadavrul în bucăţi şi l-a aruncat în Mureş

Crima comisă de Aurel Enea în 2007 a fost una dintre cele mai înfiorătoare infracţiuni petrecute în judeţul Hunedoara. Aurel Enea a ucis o adolescentă şi, în încercarea de a şterge urmele, a tranşat cadavrul în bucăţi, le-a aşezat în saci de plastic pe care i-a ascuns. Planul nu i-a reuşit.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite